Тріска в норвезькому
(покроковий рецепт з фото)
Як не крути, а тріска по-норвезьких в домашніх умовах - це по-справжньому особливе блюдо, вишукане і святкове. Так що якщо ви відносите себе до тонким гурманам - вам вже точно сподобається!
Головні труднощі такого класичного рецепту тріски по-норвезьких, - так це дістати рідкісну і найсмачнішу рожеву тріску, її дуже люблять в Норвегії, і не дарма. Так що, якщо бажаєте повністю зрозуміти кухонний шедевр даної країни - то зробіть зусилля, і знайдіть її. Якщо ж немає - за рахунок дивно смачного соусу, я так думаю, рецепт приготування тріски по-норвезьких не постраждає, якщо ви рожеву тріску замініть звичайною.
- Тріска рожева - 1.3 кілограма
- Лимон - 0.5 штуки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 200 грам
- Сіль - 0.5 чайних ложки
1. Підготуємо інгредієнти. Рибу розморозимо і очистимо від великої луски, голови і нутрощів з кістками.
2. Готуємо маринад. Змішуємо сік половини лимона з гірчицею.
3. Додаємо тертий сир і два яйця. Перемішаємо ретельно.
4. Замочуємо рибу в такому маринаді на годину.
5. Вмочуємо кожен шматочок в борошно, і обсмажити на сковороді до рум'яної скоринки.
6. Паралельно робимо соус. На сухій розжареній сковороді обсмажуємо 1 ст. Ложку борошна, а потім додамо столову ложку вершкового масла.
7. Коли масло розтане, - висипаємо на сковороду залишився після риби маринад, і розбавляємо його водою до тієї консистенції, яка вам подобається.
8. Коли в соусі почнуть плавитися шматочки сиру, - доповідаємо до нього рибу, і тушкуємо разом кілька хвилин. Готово!