Рецепт Тріска в мікрохвильовці фото

Тріска в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Просте в приготуванні, низькокалорійне і ароматне, це блюдо вражає своїм смаком! розповідаю, як приготувати тріску в мікрохвильовці - не пропустіть нагоду дізнатися такий простий спосіб готування.

Опис приготування:

Якщо у вас в морозилці своєї долі чекає великий шматок тріски, довго стояти поруч з розпеченої духовкою вам не хочеться, а смажити вже набридло, пропоную вам універсальний і простий рецепт тріски в мікрохвильовці. Риба виходить не пересушеній, а дуже соковитою, але при цьому не жирної. Смак настільки ніжний, що незважаючи на швидкість приготування, таке блюдо цілком можна подавати на святковий стіл.

Як приготувати тріску в мікрохвильовці:

1. Рибу, якщо потрібно, відчищаємо від луски, і викладаємо в блюдо, придатне для мікрохвильовки. Головне, щоб були в наявності бортики.

2. Збризгуємо рибу лимонним соком, і відставити поки в сторонку просочуватися.

3. Тим часом цибулю моєму, чистим, і нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо поверх шматочків риби.

4. Акуратно вливаємо воду, закриваємо кришкою, і відправляємо в мікрохвильовку на 8 хвилин на повній потужності.

5. За цей час приготуємо заправку. Тут все простіше простого, - в стакан зі сметаною (якщо немає сметани, можна використовувати молоко, вершки, томатну пасту або вино), додаємо приправи, сіль і перець, а також, по бажанню, трохи рослинного масла.

6. Коли 8 хвилин пройдуть, дістаємо рибку, і заливаємо її зверху нашим білим соусом.

7. І знову відправляємо наше блюдо в мікрохвильову піч на повній потужності приблизно на 10 хвилин.

От і все! дістаємо, нарізаємо порційними шматочками і подаємо з зеленню до практично будь-якого гарніру. З напоїв же найкраще підійде біле вино. Смачного!


  • Гарячкові файл - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 1 Склянка
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Якщо у вас в морозилці своєї долі чекає великий шматок тріски, довго стояти поруч з розпеченої духовкою вам не хочеться, а смажити вже набридло, пропоную вам універсальний і простий рецепт тріски в мікрохвильовці. Риба виходить не пересушеній, а дуже соковитою, але при цьому не жирної. Смак настільки ніжний, що незважаючи на швидкість приготування, таке блюдо цілком можна подавати на святковий стіл.

Як приготувати тріску в мікрохвильовці:

1. Рибу, якщо потрібно, відчищаємо від луски, і викладаємо в блюдо, придатне для мікрохвильовки. Головне, щоб були в наявності бортики.

2. Збризгуємо рибу лимонним соком, і відставити поки в сторонку просочуватися.

3. Тим часом цибулю моєму, чистим, і нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо поверх шматочків риби.

4. Акуратно вливаємо воду, закриваємо кришкою, і відправляємо в мікрохвильовку на 8 хвилин на повній потужності.

5. За цей час приготуємо заправку. Тут все простіше простого, - в стакан зі сметаною (якщо немає сметани, можна використовувати молоко, вершки, томатну пасту або вино), додаємо приправи, сіль і перець, а також, по бажанню, трохи рослинного масла.

6. Коли 8 хвилин пройдуть, дістаємо рибку, і заливаємо її зверху нашим білим соусом.

7. І знову відправляємо наше блюдо в мікрохвильову піч на повній потужності приблизно на 10 хвилин.

От і все! дістаємо, нарізаємо порційними шматочками і подаємо з зеленню до практично будь-якого гарніру. З напоїв же найкраще підійде біле вино. Смачного!

Схожі рецепти