Тріска смажена
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, простий і легкий рецепт, як приготувати тріску смажену. Рибку можна обсмажити цілком або шматочками, зробити її в клярі, в паніровці або просто обсмажити на сковороді з маслом. Пробуйте!
Крім тріски можна обсмажити будь-яку рибку, особливою популярністю користується нототенія, хек і інші морські види риб. Таку рибку можна подати з гарніром з картоплі, макаронами або кашами, а також з овочами (у вигляді салату або вареними). Рибу до столу подають вже охолодженої.
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Лихоманка - 200 грам (філе)
- Борошно - 40 грам
- Панірувальні сухарі - 40 грам
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1
Рибку (філе) помийте і витріть серветками, потім розріжте на 2 частини. У миску вбийте куряче яйце і влийте молоко, викладіть рибу і залиште на пару хвилин.
2
В окремій мисці зміщайте борошно з панірувальними сухарями, кайєнським перцем і сіллю.
3
Дістаньте рибу з молока і занурте в суміш сухих інгредієнтів з двох сторін.
4
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, потім викладіть рибу на добре розігріту поверхню.
5
Обсмажуйте з кожного боку по 2-4 хвилини до утворення золотистої скоринки.
6
З сковороди перекладіть рибу на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру, а потім вже перекладіть в тарілку і подайте до столу.