Рецепт Тріска смажена на сковороді фото

Тріска смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви

З усієї риби треку, мабуть, сама економічна і при цьому вельми корисна, тому її частіше за інших можна зустріти на нашому столі. А найпростіший спосіб її приготувати - це посмажити на сковороді.

У цьому простому рецепті тріски смаженої на сковороді я розповім вам, як швидко і без особливих зусиль приготує смачний і корисний обід або вечерю для всієї родини. Напевно багато хто з вас не раз чули про те, що риба і страви з неї дуже корисні і їх обов'язково потрібно включати в свій повсякденний раціон. Ну а оскільки їсти кожен день благородну рибу на зразок форелі не всі з нас можуть, то доводиться шукати більш дешеві і не менш корисні варіанти, і лихоманка, на мій погляд, відмінно для цього підходить. У неї дуже смачне біле м'ясо багате білком, калієм, кальцієм і фосфором, та й ціна цієї риби приємно радує, так що кращого варіанту годі й шукати. Тому давайте приготуємо її сьогодні до вечері, адже з моїм рецептом тріски смаженої на сковороді з фото зробити це простіше простого.

  • Лихоманка - 800 грам
  • Молоко - 0, 5 L
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
тріска смажена на сковороді - фото крок 1
Для початку очищаємо тріску і гарненько промиваємо її під холодною водою.
тріска смажена на сковороді - фото крок 2
Тепер нарізаємо рибу на порційні шматки, викладаємо в миску і заливаємо молоком. Відправляємо в холодильник на цілу ніч.
тріска смажена на сковороді - фото крок 3
На наступний день молоко зливаємо, а рибу висушуємо паперовим рушником. Поливаємо тріску лимонним соком, солимо і перчимо її, залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
тріска смажена на сковороді - фото крок 4
Далі розбиваємо в миску яйце, солимо його трохи і збиваємо виделкою до однорідного стану.
тріска смажена на сковороді - фото крок 5
Коли тріска гарненько промаринуется, наливаємо в сковорідку рослинне масло і ставимо на вогонь. Вмочуємо шматочки риби спочатку в борошні, а потім в яєчної суміші і обсмажуємо на сковороді з усіх боків до золотистої скоринки.
тріска смажена на сковороді - фото крок 6
Готова риба відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти