Тримайся
(покроковий рецепт з фото)
Тутмачіі абура - це легкий і освіжаючий крем-суп на основі кислого молока або натурального йогурту. У ньому тонко поєднуються гострота часнику, свіжість м'яти і бархатистість бульйону. Дуже смачно!
Ловити - це маленькі макаронні вироби, приготовані з пельменного тесту. Якщо у вас немає готового тутмачі, то розкачайте тісто завтовшки 2 мм, а потім поріжте його на маленькі квадратики розміром 0, 5 х 0, 5 см. Підсушіть і зберігайте в прохолодному сухому місці. Ось рецепт, як приготувати тутмачі абура.
- Куряче філе - 500 грам (або грудка)
- Вершкове масло - 75 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Окріп - 2 L
- Ловити - 250 грам (макаронні вироби)
- Часник - 2-5 зубчиків (за смаком)
- Яйце - 1 штука
- Йогурт натуральний - 500 мілілітрів
- М'ята свіжа - 5-8 штук (листочок або сушена - 3 ст.Л.)
- Сіль - За смаком
Куряче філе (або грудку) розріжте спочатку вздовж на три шматочки, а потім на тонкі смужки.
Очистіть і роздушіть часник за допомогою ножа.
У каструлі розтопіть вершкове масло, обсмажте куряче філе протягом 10 хвилин. Додайте часник, все перемішайте.
Додайте борошно, обсмажте все разом.
Тепер додайте склянку окропу і перемішайте, щоб не було грудочок. Долийте іншу воду, перемішайте.
У мене була заготовка домашньої локшини, ось такий тутмачі у мене вийшов з неї.
Додайте тутмачі в бульйон, перемішайте, варіть його до готовності.
Яйце розмішайте виделкою, додайте йогурт, ретельно все перемішайте.
Додайте склянку гарячого бульйону, добре перемішуючи, щоб не згорнулися білок і йогурт. Вилийте суміш у суп, помішуючи дерев'яною ложкою.
Додайте подрібнену м'яту, посоліть все за смаком, закрийте кришку, зніміть блюдо з вогню.
Смачного!