Рецепт Traditsionnaya фото

Traditsionnaya
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Калина
Дієтичне харчування
Для дітей, На швидку руку, Десерт, Від 3 років
Заготовки

Рецепт приготування кваші. Традиційно в старовину Кулага готували з ягід калини. Корисно і смачно.

На Русі Кулага готували з житнього борошна, житнього солоду і калини. Сюди не додавали солодких продуктів, таких як: мед і цукор.

Приготування:

Окропом розвести солод, один годину даємо настоятися, потім додаємо житнє борошно (кількістю вдвічі більше), готуємо тісто, і до температури приблизно двадцять вісім - двадцять п'ять градусів (температура парного молока) даємо охолонути. Для того, щоб все закисло, кидаємо житнє корочку. Потім щільно закриваємо посуд, для цілковитої герметизації замазуємо тестом. Після того, як тісто закисне, ставимо в нагріту піч (російську піч) - приблизно годин на вісім-десять, наприклад, ввечері поставили, і коштує до самого ранку. У процесі повільного бродіння і створюється кулага (при слабкому нагріванні, і без доступу повітря). Утворюються в результаті цього особливі ферменти, містять багато вітамінів різних груп, які в сукупності з іншими елементами надають продукту (вухо) приємний смак, і роблять її корисною.

Кулага в народі використовували для лікування різних захворювань (нервових, простудних, жовчнокам'яних).


  • Калина - За смаком
  • Житнє борошно - За смаком
  • Житній солод - За смаком
На Русі Кулага готували з житнього борошна, житнього солоду і калини. Сюди не додавали солодких продуктів, таких як: мед і цукор.

Приготування:

Окропом розвести солод, один годину даємо настоятися, потім додаємо житнє борошно (кількістю вдвічі більше), готуємо тісто, і до температури приблизно двадцять вісім - двадцять п'ять градусів (температура парного молока) даємо охолонути. Для того, щоб все закисло, кидаємо житнє корочку. Потім щільно закриваємо посуд, для цілковитої герметизації замазуємо тестом. Після того, як тісто закисне, ставимо в нагріту піч (російську піч) - приблизно годин на вісім-десять, наприклад, ввечері поставили, і коштує до самого ранку. У процесі повільного бродіння і створюється кулага (при слабкому нагріванні, і без доступу повітря). Утворюються в результаті цього особливі ферменти, містять багато вітамінів різних груп, які в сукупності з іншими елементами надають продукту (вухо) приємний смак, і роблять її корисною.

Кулага в народі використовували для лікування різних захворювань (нервових, простудних, жовчнокам'яних).

Схожі рецепти