Рецепт Торт «Золотий ключик» простий фото

Торт «Золотий ключик» простий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершкове масло, Згущене молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Ну хто не знає аромат і неймовірно ніжний смак торта "золотий ключик"! Здавалося б, спекти його будинку - справжнє мистецтво, але не сумуйте - я розповім, як приготувати торт "золотий ключик" простий.

Зверніть увагу, що такий торт найкраще спекти у формі діаметром 18 см - так він буде виглядати набагато красивіше, коржі вийдуть вище і їх буде простіше просочити сиропом (інакше вони стануть занадто мокрими). Якщо ви готуєте торт для дітей, можна не додавати коньяк або довести сироп (Bez пісочний) до кипіння, щоб алкоголь випарувався. Обов'язково візьміть смачну згущене молоко і вершкове масло - від них залежить смак крему. Прикрасити торт можна кремом, розтопленим білим шоколадом або кокосовою стружкою.

  • Борошно - 185 грам(110 г в білий бісквіт, 75 г в темний)
  • Цукор - 410 грам (по 90 г для кожного бісквіта, 130 г для сиропу)
  • Вершкове масло - 360 грам (по 30 г в кожен бісквіт, 300 г в крем)
  • Яйце - 6 штук (по 3 штуки в кожен вид бісквіта)
  • Ванілін - За смаком
  • Розпушувач - 2 чайних ложки (по 1 ç.l. В кожен вид бісквіта)
  • Какао - 15 грам (в корж)
  • Згущене молоко - 450 грам
  • Коньяк - 2, 5 Ст. Ложки(1, 5 ст.Ложку в крем, 1 ст. Ложку в сироп)
  • Вода - 120 грам
торт
1. Приготуйте бісквіт світлий: яйця з цукром збийте міксером - маса повинна збільшитися вдвічі. Частинами додайте просіяне борошно, розпушувач, ванілін і акуратно перемішайте лопаткою.
торт
2. Додайте розтоплене тепле вершкове масло і знову акуратно перемішайте. Форму вистелити пергаментом і викладіть на неї тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
торт
3. Аналогічним чином спечіть шоколадний бісквіт. Розріжте кожен корж навпіл. Приготуйте крем: вершкове масло кімнатної температури збийте міксером, потім частинами додайте згущене молоко кімнатної температури.
торт
4. Збийте крем до однорідності протягом 2-3 хвилин. Додайте коньяк і ванілін, перемішайте. 1/3 частина крему відкладіть і змішайте з невеликою кількістю какао.
торт
5. Приготуйте сироп: воду підігрійте в каструлі з цукром (не кип'ятіть) до його розчинення і остудіть. Змішайте з коньяком. Зберіть торт: викладіть темні бісквіти, змастіть їх кремом.
торт
6. Потім світлі бісквіти, змастивши їх кремом. Не забувайте просочувати кожен корж. Прикрасьте торт відкладеним шоколадним і залишилися білим кремом. Залиште торт в холодильнику на 5-6 годин. Смачного!

Схожі рецепти