Лимонний пиріг «ключик»
(покроковий рецепт з фото)
Цей лимонний пиріг настільки ніжний, що на смак схожий на солодку лимонну піну! Простий в приготуванні, він стане знахідкою на кожне свято. Обов'язково порадуйте такий випічкою близьких і рідних!
Солодкий пиріг з кислинкою - краще доповнення до будь-якого чаювання! Цей лимонний пиріг виходить дуже повітряним завдяки яєчної начинці, а цедра лайма і сік дають дуже приємну кислинку. На смак цей пиріг схожий на лимонну піну, настільки він ніжний. Ви можете замінити цедру і сік лайма на лимон. Ви також можете поекспериментувати з прикрасою. Нижче я розповім, як приготувати лимонний пиріг «Ключик».
- Пісочне тісто - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Вапно - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Жирні вершки - 300 мілілітрів
- Згущене молоко - 400 грам
1. Розкачайте раніше приготоване пісочне тісто в пласт розміром з форму. Рівномірно розподіліть тісто в формі, sformirovav кінець. Наколи дно виделкою. Для тесту потрібні: 2-3 ст.Л. Холодної води, яєчний жовток, 3/4 ç.l. Солі, 90 г охолодженого сл. Масла і 150 г борошна. Борошно з'єднаємо з сіллю і вершковим маслом, швидко розітріть руками до утворення жирної крихти. Після додайте до крихті жовток і воду. Швидко "зберіть" тісто, намагайтеся особливо не вимішувати його. Потримайте його в холодильнику в харчовій плівці близько півгодини.
2. Застелите пергаментний папір, засипте в форму утяжелитель. Залиште в холодильнику на 15 хвилин.
3. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. Вийміть наповнювач і випікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору.
4. Підготуйте необхідні для начинки інгредієнти.
5. Натріть цедру лайма, вичавіть з фрукта сік.
6. Жовтки відокремте від білків і збийте міксером. Додайте згущене молоко і продовжуйте збивати.
7. Додайте цедру лайма і сік, перемішайте.
8. Порціями додайте збиті з цукром білки, добре перемішайте.
9. Викладіть начинку на корж. Випікайте при 160 градусах приблизно 30 хвилин (або поки верх не стане золотистим).
10. Дайте пирогу повністю охолонути. Прикрасьте готову випічку збитими вершками і кружечками лайма. Смачного!