Торт з klementinami
(покроковий рецепт з фото)
Люблю випічку з цитрусовими. Вона не тільки отримує кисло-солодкий смак, але і красивий колір, а також вологу текстуру. Наприклад, цей варіант точно підійшов під опис. Спробуйте і здивуєтеся!
Цього разу я розповім вам, як приготувати кекс з Клементині. Їх я вже вкотре купила в магазині, і вирішила не просто з'їсти, а куди-небудь пристосувати. Вийшло незвично, але дуже смачно! До речі, якщо ви не знайдете клементини, то замініть їх на солодкі апельсини або грейпфрут, це вам теж сподобається.
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор коричневий - 120 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор білий - 150 грам
- Сік klementinov - 60 мілілітрів
- Виноградне або рослинне масло - 80 мілілітрів
- Яблучний соус або пюре - 80 мілілітрів
- Кисле молоко - 120 мілілітрів
- Клементина - 4-5 штук
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Tsedra Clementine - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком

1. М'яке масло перетріть з коричневим цукром. Крихітку насипте в форму для випічки на дно.

2. Наступним шаром викладіть кружечки клементинов. Залиште декілька для прикраси.

3. У глибокій мисці перемішайте борошно з содою і розпушувачем.

4. В іншому посуді перетріть цедру з білим цукром.

5. Потім яйця перемішайте з цитрусовим цукром, ванільним екстрактом, соком, маслом і яблучним соусом.

5. Потім до яєчної маси додайте борошняну і кисле молоко. Все перемішайте.

6. Тісто влийте в форму.

7. Запікайте кекс 45 хвилин при 180 градусах в духовці.

8. На кекс викладіть шматочки клементинов і насипте цукрову пудру. Приємного чаювання!