Торт «соковитий апельсин»
(покроковий рецепт з фото)
Ох і люблю я апельсини! А також мандарини, грейпфрути та взагалі все цитрусове. А про тортики мовчу, їх взагалі, як мені здається, люблять все! розповідаю, як приготувати торт "соковитий апельсин"!
До вашої уваги - рецепт, який розповість, як приготувати торт "соковитий апельсин"! Смачна і апетитна вийде випічка, рекомендую всім спробувати! Такий тортик прикрасить будь-яке свято, будь то просто чаювання з подружками або справжнє велике застілля!
- Вершкове масло - 400 грам(100 грам - в вершках, інше - в тісто)
- Цукор - 450 грам (приблизно рівні частини для просочення, тесту і в крем. )
- Яйця - 4 штуки (білки - для крему, жовтки - в тісто)
- Борошно - 300 грам
- Апельсини - 500 грам
- Вершки - 250 грам
- Цедра апельсинова - 2 Ст. Ложки
- Апельсиновий лікер - 40 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1. Спочатку зробимо коржі. Для тесту змішаємо жовтки, цукор, розм'якшене масло і борошно. Туди ж - розпушувач, перемішаємо ретельно.
2. Розрівняти тісто за формою і запікаємо приблизно 10-15 хвилин при 200 градусах. Далі з цього тесту акуратно вирізаємо однакові коржі. Можна запікати і відразу в формі, як вам зручно.
3. Далі зробимо просочення. Для цього знімаємо з апельсинів цедру, самі апельсини звільнимо від жорстких мембран і все разом помістимо в сотейник. Додамо цукор і лікер, на маленькому вогні уварюємо 20 хвилин. Остужаем.
4. Зробимо тим часом крем. Для цього збиваємо білки з цукром в дуже пишну піну, тонкою цівкою вливаємо розтоплене масло і вершки, робимо гарний і апетитний крем.
5. Залишилося нам тепер просто промазати остиглі коржі просоченням і кремом.
6. Прикрашаємо тортик залишками просочення, даємо настоятися в холодильнику хоча б пару годин і подаємо його до столу!