Хліб «апельсин»
(покроковий рецепт з фото)
Досвідчений пекар неодмінно повинен спробувати спекти хліб "апельсин", а гурмани спробувати його на смак. Він порадує тонкої цитрусової ноткою. Відмінно поєднуючись з сиром, підійде для сніданку.
Процес приготування хліба цікавий і захоплюючий. Тут немає місця поспіху. Акуратний і уважний підхід до рецептом, віддячить гарним і правильним зрізом хліба. Чи не зменшуйте час вистоювання хліба і підтримуйте правильний температурний режим. Якщо випічка відбувається з конвекцією, той час необхідно зменшити хвилин на 5. Спечіть його і ви захочете повторити рецепт ще не раз.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Цукор - 50 грам
- Молоко - 140 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Апельсиновий сік - 50 мілілітрів (свіжовичавлений)
- Апельсинова цедра - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 2 грами
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Куркума - 2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підігрійте молоко до температури 36 градусів.
Підігрійте молоко до температури 36 градусів.
Просійте борошно і змішайте з дріжджами, сіллю і цукром.
З апельсина вичавіть сік, в кількості 50 мл. І натріть цедру - 1 ст. Ложку.
Молоко змішайте з яйцем і апельсиновим соком.
Заміс основного тесту виберіть за бажанням.
Зручно замішувати в хлібопічці, т.К. Процес проходить швидше.
Покладіть продукти в відерце вашої хлібопічки згідно з інструкцією.
Зручно замішувати в хлібопічці, т.К. Процес проходить швидше.
Покладіть продукти в відерце вашої хлібопічки згідно з інструкцією.
Як тільки тісто замісити, витягніть його з відерця. На расстойку залишати не потрібно.
Розділіть отримане тісто на дві нерівні частини. Одна частина повинна бути, приблизно, 570 грам. Інша - приблизно, 320 грам.
Розділіть отримане тісто на дві нерівні частини. Одна частина повинна бути, приблизно, 570 грам. Інша - приблизно, 320 грам.
У більшу частину тесту додайте апельсинову цедру, куркуму і замісіть однорідне тісто за допомогою хлібопічки.
Коли більша частина замісити, поставте обидві частини на расстойку. Закрийте чаші харчовою плівкою і залиште на 60-70 хвилин в теплому місці.
Через годину обомніте тісто. Кожну частину розділіть на 6 частин, де 5 однакового розміру і 1 більшого, ніж інші.
У жовтому тесті: 5 частин по 80 грам і 1 частина - 175 грам, приблизно. У білому тесті: 5 частин по 42 грами і 1 частина - 100 грам, приблизно.
Тісто прикрийте плівкою і беріть у міру потреби.
У жовтому тесті: 5 частин по 80 грам і 1 частина - 175 грам, приблизно. У білому тесті: 5 частин по 42 грами і 1 частина - 100 грам, приблизно.
Тісто прикрийте плівкою і беріть у міру потреби.
З 5 частин жовтого тіста зробіть валики довжиною 12 см.
Білі 5 частин розкачайте в пласти товщиною 2 мм., діаметром 12-13 см. На розкатані білі пласти укладіть жовте тісто, попередньо надавши форму часточки.
Щільно обтягніть жовте тісто білим тестом, настільні затиснутий кінець.
Обтянув все п'ять часточок жовтого кольору, з'єднайте їх між собою, починаючи від тонкого краю. Для кращого скріплення, краю збризкуйте водою.
Решта великі частини жовтого і білого кольору, розкачайте в пласти.
Обтягніть з'єднані часточки спочатку білим тестом.
Обтягніть з'єднані часточки спочатку білим тестом.
Потім обтягніть жовтим тестом і добре защипніть краю.
Надайте хлібу округлу форму і подивіться, щоб не було розбіжностей швів.
Перекладіть хліб в форму, накрийте плівкою і залиште для підйому на 60-70 хвилин в тепле місце. З плином часу, змастіть хліб яєчним жовтком, поставте випікатися в розігріту духовку до 170 градусів на 40-50 хвилин.
Готовий хліб вийміть з форми і охолодіть.
Хліб готовий. Смачного!