Торт «принцеса»
(покроковий рецепт з фото)
Для особливих випадків хочу запропонувати вам рецепт приготування торта "принцеса" . Милим дівчаткам особливо до душі доведеться!
Для приготування торта "принцеса" потрібно зробити кілька коржів (я зазвичай роблю два великих). Можете зробити звичайний бісквіт з какао порошком для кольору. Як фігурки принцеси я використовувала саму звичайну ляльку. Дивимося далі рецепт.
- Шоколад - 150 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Вершки - 1 літр
- Вишні - 700 грам
- Лікер або коньяк - 100 грам
- Обкладинка - 200 грам
- Згущене молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 400 грам
- Maršmellou - 250 грам
- Цукрова пудра - 300 грам (для мастики)
Використання попередніх бісквітні коржі або спечіть за рецептом: 4 яйця, склянка цукру, склянка борошна (для одного коржа) плюс какао для кольору. Окремо збиваємо з половиною цукру білки і жовтки, потім перемішуємо в одній мисці, додавши борошно, ложку какао і ложечку розпушувача. Запікаємо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Випекли коржі, даємо охолонути.
Робимо крем для просочення: розтоплюємо на водяній бані шоколад. Робимо сироп: в 80 г теплої води розчинити 100 г цукрової пудри; жовтки збиваємо до білого кольору крему. Додаємо в шоколад жовтки, сироп, перемішуємо. Окремо міксером збиваємо 300 мл вершків і змішуємо з шоколадною масою, прибираємо в холодильник. Готуємо варення з вишень: в каструлю висипаємо вишню, 100 г цукру або пудри, трошки води - грам 70, виливаємо лікер або коньяк, у мене було і те, та інше (лікеру більше), додаємо корицю, уварюємо майже в два рази. Даємо охолонути.
Збиваємо вершки.