Торт «опера»
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий тортик ви можете побачити практично в будь-якому французькому ресторані. У нього неймовірно ніжний горіхово-шоколадний смак і приголомшливий аромат - перед ним ніхто не встоїть.
Перед тим, як ви приступите до вивчення рецепта приготування торта "опера", я відразу хочу вас попередити, що зробити такий тортик - це завдання не для ледачих. Так вже вийшло, що наскільки цей торт смачний, настільки і складний, і вам доведеться витратити чимало часу і сил на його приготування. Але якщо ви зважитеся і доведете справу до кінця, то результат з лишком окупить всі ваші старання, тому що смак у цього десерту дійсно королівський. У Франції, наприклад, у кожного кондитера є свій рецепт приготування торта "опера" і тому, наскільки смачним виходить тортик, можна судити про його кулінарні здібності взагалі. І якщо вже ми не збираємося найближчим часом відвідати цю чудову країну, то ми вже точно змиємо влаштувати у себе вдома відмінний вечерю у французькому стилі.
- Яйце - 220 грам (бісквіт)
- Жовток яєчний - 80 грам (бісквіт)
- Борошно мигдальна - 220 грам (бісквіт)
- Цукрова пудра - 175 грам (бісквіт)
- Білок яєчний - 160 грам(125 г - в бісквіт, 35 г - в вершково- кавовий крем )
- Цукор - 565 грам(100 г - в бісквіт, 150 г - в просочення, 170 г - в вершково- кавовий крем, 145 г - в глазур)
- Борошно - 100 грам (бісквіт)
- Кава свіжозварений - 430 грам(400 г - в просочення, 30 г - в вершково-кавовий крем )
- Розчинна кава - 20 грам(10 г - в просочення, 10 г - в вершково-кавовий крем)
- Шоколад темний 66% - 170 грам (вершковий ганаш)
- Молоко - 120 мілілітрів (вершковий ганаш)
- Вершки 30-35% - 140 мілілітрів(40 мл - в крем ганаш, 100 мл - в глазур)
- Вершкове масло 82% - 220 грам(20 г - в крем ганаш, 200 г - в вершково- кавовий крем )
- Вода - 190 грам(70 г - в вершково- кавовий крем, 120 г - в глазур)
- Яєчний жовток - 2, 5 штуки (вершково- кавовий крем )
- Желатин в листах - 8 грам (глазур)
- Какао - 50 грам (глазур)