Рецепт Торт на сковороді зі сметаною фото

Торт на сковороді зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Молочні продукти
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей
Випічка, Торти, Бісквіт

Торт на сковороді зі сметаною можна приготувати дуже швидко без використання духової шафи. Тортик виходить нехитрим, але дуже смачним. Особливо він ніжний, коли добре просочиться кремом.

Приготувати торт можна дуже просто, якщо для цього використовувати не духовку, а кухонну плиту. Це набагато прискорює процес. Таким тортиком можна пригостити своїх гостей або просто балувати сім'ю солоденьким. Про те, як приготувати торт на сковороді зі сметаною, читайте в цьому рецепті.

  • Крем - 600 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Ванілін - 1 грам
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 1
У велику миску кілька разів просійте борошно через сито. Додайте до неї соду, гасити її не обов'язково, це зробить сметана. Влийте в борошно 200 грам жирної сметани, додайте половину цукру і все ретельно перемішайте, замісивши еластичне тісто.
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 2
Тісто розділіть на вісім-дев'ять однакових за розміром шматочків і скачайте їх в кульки.
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 3
Розкачайте кожну кульку на робочій поверхні в тонкий пласт. Виріжете його за розміром сковороди, на якій будете пекти коржі. Найзручніше це робити за допомогою кришки від цієї сковороди.
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 4
Розжарити сковороду на плиті. Викладайте на неї коржі по черзі і печіть їх з кожного боку по дві хвилини, щоб з'явилася рум'яна кірочка.
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 5
Для крему збийте залишки сметани і цукру з ваніліном. Дуже важливо, щоб сметана була жирної, мінімум 25%. Інакше крем вийде рідким і буде розтікатися. Повапните кремом кожен корж, зібравши їх в стопочку.
торт на сковороді зі сметаною - фото крок 6
Для обсипання подрібніть в крихту будь печиво, наприклад, підійде пісочне. З усіх боків присипте торт і поставте його в холодильник просочитися, краще залишити його на ніч.

Схожі рецепти