Рецепт Торт «морквяне диво» фото

Торт «морквяне диво»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Морква , Горіхи , Грецькі горіхи
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дивовижний рецепт дістався колись від бабусі - торт"Морквяне чудо" . Виходить повітряним і соковитим, з насиченим ароматом. Такий тортик обов'язково прикрасить ваш стіл до будь-якого свята!

Опис приготування:

Торт"Морквяне чудо" - це той десерт, який ви обов'язково повинні спробувати! Якщо в будинку є діти, які не дуже люблять моркву, але обожнюють солодке, тоді це ще один привід спекти цей чудовий торт.

Не лякайтеся якщо вам здасться, що тісто дуже сухе після додавання борошна, коли ви введете морква і білки яєць, воно досягне потрібної консистенції, так як морква дасть сік. Пробуйте готувати і у вас обов'язково все вийде!

  • Морква - 300 грам
  • Грецькі горіхи - 150 грам
  • Цукор коричневий - 250 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Sиr маскарпоне - 500 грам
  • Цукрова пудра - 150 грам
  • Япельсіновий джем - 350 грам(1 банку)
  • Яйця - 3 штуки
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
  • Коду - 1/2 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1-2 Ст. Ложок (з 1 апельсина)
  • Ванільний ароматизатор - 1/2 чайних ложки
торт
1. Волоські горіхи перебрати, видалити сміття і лушпиння. І обсмажити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Подрібнити качалкою.
торт
2. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.
торт
3. Коричневий цукор змішати з трьома жовтками.
торт
4. Додати рослинне масло і збити. Не лякайтесь, якщо цукор не буде розчинятися.
торт
5. В отриману суміш додайте борошно, змішану з корицею, 1 дрібкою солі, розпушувачем і содою. Перемішайте.
торт
6. Далі додаємо білки яєць, горіхи, морква і цедру апельсина. Перемішуємо до однорідності.
торт
7. Нам необхідно спекти два коржі, тому виливаємо половину тіста в форму і випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. У мене форма діаметром 24-26 см. Потім випікаємо другий корж.
торт
8. Готові коржі необхідно повністю остудити.
торт
9. З маскарпоне, цукрової пудри і ванільного ароматизатора приготуйте крем. Досить просто перемішати всі силіконової лопаткою.
торт
10. Остиглі коржі розрізаємо на 2 частини. Збираємо наш тортик- викладаємо корж і змащуємо його апельсиновим джемом.
торт
11. Поверх джему змащуємо кремом з маскарпоне. Викладаємо наступний корж і повторюємо ті ж процеси і так далі.
торт
12. Верхній корж змащуємо тільки маскарпоне!
торт
13. Коли крем застигне, змастіть торт зверху апельсиновим джемом і прикрасьте на свій смак.
торт
14. У мене тортик прикрашений завитками з карамелі. Приємного чаювання!

Схожі рецепти