Торт «морквяне диво»
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижний рецепт дістався колись від бабусі - торт "морквяне чудо" . Виходить повітряним і соковитим, з насиченим ароматом. Такий тортик обов'язково прикрасить ваш стіл до будь-якого свята!
Торт "морквяне чудо" - це той десерт, який ви обов'язково повинні спробувати! Якщо в будинку є діти, які не дуже люблять моркву, але обожнюють солодке, тоді це ще один привід спекти цей чудовий торт.
Не лякайтеся якщо вам здасться, що тісто дуже сухе після додавання борошна, коли ви введете морква і білки яєць, воно досягне потрібної консистенції, так як морква дасть сік. Пробуйте готувати і у вас обов'язково все вийде!
- Морква - 300 грам
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Цукор коричневий - 250 грам
- Борошно - 250 грам
- Sиr маскарпоне - 500 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Япельсіновий джем - 350 грам(1 банку)
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Коду - 1/2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1-2 Ст. Ложок (з 1 апельсина)
- Ванільний ароматизатор - 1/2 чайних ложки
1. Волоські горіхи перебрати, видалити сміття і лушпиння. І обсмажити на сухій сковороді протягом 5-7 хвилин. Подрібнити качалкою.
2. Моркву почистити і натерти на дрібній тертці.
3. Коричневий цукор змішати з трьома жовтками.
4. Додати рослинне масло і збити. Не лякайтесь, якщо цукор не буде розчинятися.
5. В отриману суміш додайте борошно, змішану з корицею, 1 дрібкою солі, розпушувачем і содою. Перемішайте.
6. Далі додаємо білки яєць, горіхи, морква і цедру апельсина. Перемішуємо до однорідності.
7. Нам необхідно спекти два коржі, тому виливаємо половину тіста в форму і випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. У мене форма діаметром 24-26 см. Потім випікаємо другий корж.
8. Готові коржі необхідно повністю остудити.
9. З маскарпоне, цукрової пудри і ванільного ароматизатора приготуйте крем. Досить просто перемішати всі силіконової лопаткою.
10. Остиглі коржі розрізаємо на 2 частини. Збираємо наш тортик- викладаємо корж і змащуємо його апельсиновим джемом.
11. Поверх джему змащуємо кремом з маскарпоне. Викладаємо наступний корж і повторюємо ті ж процеси і так далі.
12. Верхній корж змащуємо тільки маскарпоне!
13. Коли крем застигне, змастіть торт зверху апельсиновим джемом і прикрасьте на свій смак.
14. У мене тортик прикрашений завитками з карамелі. Приємного чаювання!