Тісто для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто цінує домашню їжу і не використовує готового тіста, - рецепт приготування тіста для лазаньї. Приготувати його нескладно. Розгортати тісто можна качалкою або використовувати апарат.
Для приготування тіста для лазаньї беруть стільки води, скільки може увібрати мука. Це визначається вмістом в борошні білків, клейковиною і якістю самого мучного помелу.
Для виготовлення тіста нам потрібно 600 грам борошна. Цедім борошно за допомогою сита. Це робиться не тільки для видалення шкідливих сумішей, а для насичення борошна повітрям.
Борошно висипаємо гіркою на стіл для оброблення. У центрі гірки робимо невелику виїмку (поглиблення) у вигляді воронки. Це потрібно для того, щоб розбиті яйця не стекли по поверхні борошна на підлогу.
У центр борошна розбиваємо трійку яєць, додаємо чайну ложку солі. Змішуємо інгредієнти і робимо круте тісто. Тісто обвалюють в борошні і месім до тих пір, поки воно не стане однорідним і пружним. Пружність тесту іноді треба перевіряти, натискаючи пальчиком, - слід від нього повинен зникнути. При необхідності можна додати трохи води.
Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Розділіть тісто на три частини і починаємо розгортати, злегка присипавши борошном. Коли корж збільшиться в кілька разів, посипаємо борошном і накручуємо на качалку.
Продовжуємо катати від себе. Лівою рукою тримаємо качалку, а долонею правої руки натискаємо на тісто, намагаючись ретельно розкачати краю, середина розкочується швидше.
Часто розгортаємо з качалки пласт тесту і злегка присипаємо борошном для того, щоб не злипалися тісто. Пласт доводимо таким способом до необхідної нам товщини 1-1, 5 міліметра.
Відкладаємо готовий пласт тесту. Починаємо розгортати залишилися коржі. Перший пласт лазаньї досушувати. Тісто не повинно пересохнути, інакше воно буде кришитися.
Беремо гострий ніж і нарізаємо на пластини для лазаньї за розміром нашої форми для випічки або 10х10 см.
Ми залишаємо пласти лазаньї сушитися.
Листи можна зберігати в пристосованій посуді із закритою кришкою.
- Мука - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 штука
Для виготовлення тіста нам потрібно 600 грам борошна. Цедім борошно за допомогою сита. Це робиться не тільки для видалення шкідливих сумішей, а для насичення борошна повітрям.
Борошно висипаємо гіркою на стіл для оброблення. У центрі гірки робимо невелику виїмку (поглиблення) у вигляді воронки. Це потрібно для того, щоб розбиті яйця не стекли по поверхні борошна на підлогу.
У центр борошна розбиваємо трійку яєць, додаємо чайну ложку солі. Змішуємо інгредієнти і робимо круте тісто. Тісто обвалюють в борошні і месім до тих пір, поки воно не стане однорідним і пружним. Пружність тесту іноді треба перевіряти, натискаючи пальчиком, - слід від нього повинен зникнути. При необхідності можна додати трохи води.
Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Розділіть тісто на три частини і починаємо розгортати, злегка присипавши борошном. Коли корж збільшиться в кілька разів, посипаємо борошном і накручуємо на качалку.
Продовжуємо катати від себе. Лівою рукою тримаємо качалку, а долонею правої руки натискаємо на тісто, намагаючись ретельно розкачати краю, середина розкочується швидше.
Часто розгортаємо з качалки пласт тесту і злегка присипаємо борошном для того, щоб не злипалися тісто. Пласт доводимо таким способом до необхідної нам товщини 1-1, 5 міліметра.
Відкладаємо готовий пласт тесту. Починаємо розгортати залишилися коржі. Перший пласт лазаньї досушувати. Тісто не повинно пересохнути, інакше воно буде кришитися.
Беремо гострий ніж і нарізаємо на пластини для лазаньї за розміром нашої форми для випічки або 10х10 см.
Ми залишаємо пласти лазаньї сушитися.
Листи можна зберігати в пристосованій посуді із закритою кришкою.