Рецепт Тісто для лазаньї фото

Тісто для лазаньї
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Лазанья

Для тих, хто цінує домашню їжу і не використовує готового тіста, - рецепт приготування тіста для лазаньї. Приготувати його нескладно. Розгортати тісто можна качалкою або використовувати апарат.

Для приготування тіста для лазаньї беруть стільки води, скільки може увібрати мука. Це визначається вмістом в борошні білків, клейковиною і якістю самого мучного помелу.

Для виготовлення тіста нам потрібно 600 грам борошна. Цедім борошно за допомогою сита. Це робиться не тільки для видалення шкідливих сумішей, а для насичення борошна повітрям.

Борошно висипаємо гіркою на стіл для оброблення. У центрі гірки робимо невелику виїмку (поглиблення) у вигляді воронки. Це потрібно для того, щоб розбиті яйця не стекли по поверхні борошна на підлогу.

У центр борошна розбиваємо трійку яєць, додаємо чайну ложку солі. Змішуємо інгредієнти і робимо круте тісто. Тісто обвалюють в борошні і месім до тих пір, поки воно не стане однорідним і пружним. Пружність тесту іноді треба перевіряти, натискаючи пальчиком, - слід від нього повинен зникнути. При необхідності можна додати трохи води.

Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Розділіть тісто на три частини і починаємо розгортати, злегка присипавши борошном. Коли корж збільшиться в кілька разів, посипаємо борошном і накручуємо на качалку.

Продовжуємо катати від себе. Лівою рукою тримаємо качалку, а долонею правої руки натискаємо на тісто, намагаючись ретельно розкачати краю, середина розкочується швидше.

Часто розгортаємо з качалки пласт тесту і злегка присипаємо борошном для того, щоб не злипалися тісто. Пласт доводимо таким способом до необхідної нам товщини 1-1, 5 міліметра.

Відкладаємо готовий пласт тесту. Починаємо розгортати залишилися коржі. Перший пласт лазаньї досушувати. Тісто не повинно пересохнути, інакше воно буде кришитися.

Беремо гострий ніж і нарізаємо на пластини для лазаньї за розміром нашої форми для випічки або 10х10 см.

Ми залишаємо пласти лазаньї сушитися.

Листи можна зберігати в пристосованій посуді із закритою кришкою.


  • Мука - 600 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Сіль - 1 штука
Для приготування тіста для лазаньї беруть стільки води, скільки може увібрати мука. Це визначається вмістом в борошні білків, клейковиною і якістю самого мучного помелу.

Для виготовлення тіста нам потрібно 600 грам борошна. Цедім борошно за допомогою сита. Це робиться не тільки для видалення шкідливих сумішей, а для насичення борошна повітрям.

Борошно висипаємо гіркою на стіл для оброблення. У центрі гірки робимо невелику виїмку (поглиблення) у вигляді воронки. Це потрібно для того, щоб розбиті яйця не стекли по поверхні борошна на підлогу.

У центр борошна розбиваємо трійку яєць, додаємо чайну ложку солі. Змішуємо інгредієнти і робимо круте тісто. Тісто обвалюють в борошні і месім до тих пір, поки воно не стане однорідним і пружним. Пружність тесту іноді треба перевіряти, натискаючи пальчиком, - слід від нього повинен зникнути. При необхідності можна додати трохи води.

Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Розділіть тісто на три частини і починаємо розгортати, злегка присипавши борошном. Коли корж збільшиться в кілька разів, посипаємо борошном і накручуємо на качалку.

Продовжуємо катати від себе. Лівою рукою тримаємо качалку, а долонею правої руки натискаємо на тісто, намагаючись ретельно розкачати краю, середина розкочується швидше.

Часто розгортаємо з качалки пласт тесту і злегка присипаємо борошном для того, щоб не злипалися тісто. Пласт доводимо таким способом до необхідної нам товщини 1-1, 5 міліметра.

Відкладаємо готовий пласт тесту. Починаємо розгортати залишилися коржі. Перший пласт лазаньї досушувати. Тісто не повинно пересохнути, інакше воно буде кришитися.

Беремо гострий ніж і нарізаємо на пластини для лазаньї за розміром нашої форми для випічки або 10х10 см.

Ми залишаємо пласти лазаньї сушитися.

Листи можна зберігати в пристосованій посуді із закритою кришкою.

Схожі рецепти