Тещин язик з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
«Тещин язик» - відмінна закуска і чудова прикраса на Ваш стіл. Його можна легко і швидко приготувати, а смакові якості цієї страви зроблять на Вас і Ваших гостей відмінне враження!
«Тещин язик» - досить популярна страва, тому і способів його приготування існує чимало. Уявляю Вашій увазі класичний рецепт приготування «тещин язика». Він досить простий і не вимагає маси інгредієнтів, а смак закуски виходить відмінним!
- Баклажани - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Майонез - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Нарізаємо баклажани в довжину на тонкі пластини, посипаємо їх сіллю і залишаємо на хвилин 10, щоб пішла вся гіркота. Є цьому й інша причина: під час обсмажування баклажани вбирають багато масла, а сіль запобігає цей процес.
2. Обвалюють нарізані і вже не гіркі баклажани в борошні.
3. Потім обсмажуємо їх на рослинному маслі.
4. Поки баклажани обсмажуються, кружечками нарізаємо помідори.
5. Видавлюємо часник «чеснокодавку».
6. На готові остиглі баклажани викладаємо майонез і розмазує по поверхні пластинок.
7. Потім на кожну пластинку викладаємо по кружечку помідора і потроху часнику. Солимо, перчим. Тещин язик повинен бути гострим. Складаємо кожну пластинку вдвічі.
8. Далі викладаємо язика на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!