Телятина томління
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто не любить коли телятина виходить жорсткою і практично не жується, мені це також не подобається, тому я мучуся її в духовці протягом 3 раз порт, а в кінці заливаю мяско найніжнішим соусом.
Телятина відноситься до низькокалорійному м'яса з-за малого вмісту в ній жиру, тому при приготуванні телятини дуже важливо її не пересушити, інакше їсти таке м'ясо буде неможливо. Її можна загасити, але ще краще зробити телятину томління в домашніх умовах, в такому випадку м'ясо добре розвариться і буде танути в роті. Я зазвичай готую м'ясо так: спочатку два години запікаю його в духовці з великою кількістю цибулі, а потім ставлю в духовку ще на годину, але вже з соусом. Щоразу з цим простим рецептом телятини томленою м'ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим, перевірено не раз на власному досвіді.
- Телятина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Крем - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
Для початку промиваємо м'ясо, нарізаємо його на невеликі кубики і викладаємо у форму для запікання.
Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо досить крупно і викладаємо на телятину.
Вливаємо в форму 200 мл води, додаємо рослинне масло, накриваємо форму кришкою і ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку на 2 годину.
Коли дві години підходити до кінця, можна зайнятися приготуванням соусу, для цього змішуємо в мисочці сметану, гірчицю, борошно і сіль, додаємо мелений перець за смаком.
Після закінчення двох годин виймаємо форму з духовки і перемішуємо м'ясо з цибулею.
Заливаємо все приготованим соусом і ставимо форму в духовку ще на 45-50 хвилин.
З плином часу м'ясо слід дістати з духовки і ще раз перемішати вміст форми.
Ось тепер можна подавати томління телятину до столу. Приємного всім апетиту!