Рецепт Тефтелі з рисом і м'ясом фото

Тефтелі з рисом і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Гарячі страви , Тефтелі
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт тефтелей з рисом і м'ясом - ще один вдалий рецепт в скарбничку любителів цієї страви. Власне, тефтелі з рисом і м'ясом - це класична і, мабуть, саме популярна версія цього блюда.

Опис приготування:

Якби ви запитали мене, за що я так сильно люблю тефтелі, то я б вам відповіла, що я люблю їх абсолютно за все. Для мене немає нічого смачнішого, ніж ці ніжні м'ясні грудочки з додаванням рису, а зараз я і з вами поділюся своїм простому рецептом тефтелей з рисом і м'ясом. Повірте, ви ніколи не пробували нічого подібного, а зробити їх простіше простого. А якщо у вас велика сім'я, яку треба нагодувати, то і тут тефтелі врятують вас, адже їх за один раз можна приготувати дуже багато, правда, у нас вони ніколи довго не залежуються, ми з'їдаємо їх майже відразу. Впевнена, що кожен з вас хоча б раз у житті готував тефтелі, але якщо вам не випадала досі така радість, то я з задоволенням розповім вам, як зробити тефтелі з рисом і м'ясом смачно, швидко і гранично просто.

  • Фарш м'ясний - 700 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Лист лавровий - 2 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 1
Для приготування тефтелей ви можете використовувати абсолютно будь-який фарш на ваш розсуд. Я вибрала готовий свинячий фарш.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 2
Тепер нам необхідно дрібно нарізати ріпчасту цибулю, а моркву натерти на крупній тертці.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 3
У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому цибулю і моркву до золотистого кольору.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 4
Мал попередньо відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 5
Тепер в миску з фаршем додаємо половину обсмажених овочів, два яйця, Мал, солимо і посипаємо перцем. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 6
Мочим руки під водою і починаємо формувати тефтелі. Викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки з додаванням олії.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 7
Перекладаємо обсмажені тефтелі в каструлю і заливаємо водою так, щоб рідина майже повністю накривала тефтелі. Додаємо залишилися обсмажені овочі, лавровий лист, сіль і спеції.
тефтелі з рисом і м'ясом - фото крок 8
Накриваємо каструльку кришкою і тушкуємо тефтелі на повільному вогні протягом 40 хвилин. А готові тюфтельки викладаємо на тарілочки з вашим улюбленим гарніром і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти