Рецепт Тажин з ягняти з чорносливом фото

Тажин з ягняти з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
М'ясо , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Баранина
Вегетаріанське харчування , Рецепти сироїдіння , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо у вас під рукою є свіже м'ясо молодого ягняти або ж хороша баранина, то рекомендую звернути увагу на цей рецепт. Нескладне, але неймовірно смачне і ароматне блюдо перед вами.

Опис приготування:

Так як приготувати тажин з ягняти з чорносливом можна лише способом тривалого гасіння, використовувати зручно не тільки плиту і хорошу кастрюлю, але і мультиварку. По компонентах все дуже просто: м'ясо, цибуля, сухофрукти і спеції. Процес теж не повинен викликати труднощів навіть у новачків. В результаті ви отримаєте приголомшливе м'ясо, тане в роті, яке можна подавати з будь-яким гарніром за смаком.

  • Кокосова олія - 3 Ст. Ложки (можна замінити оливковою або соняшниковою)
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Чорнослив - 150 грам
  • Ягня або баранина - 1 кілограм
  • Сіль і спеції - За смаком (шафран, куркума, перець горошком)
  • Вода - 3 склянки (приблизно)
тажин з ягняти з чорносливом - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Посоліть за смаком і при бажанні поперчіть. Подрібніть цибулю, часник, імбир.
тажин з ягняти з чорносливом - фото крок 2
2. Розігрійте масло і обсмажте на сильному вогні м'ясо до утворення скоринки. Додайте цибулю, часник, імбир, шафран. На середньому вогні обсмажте ще пару хвилин.
тажин з ягняти з чорносливом - фото крок 3
3. Влийте гарячу воду, додайте спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і млоїте близько 1.5-2 годин. Після додайте чорнослив і тушкуйте ще 20-30 хвилин.
тажин з ягняти з чорносливом - фото крок 4
4. Тажин з ягняти з чорносливом готовий. Перед подачею можна додати ще дрібку свіжої зелені. Смачного!

Схожі рецепти