Тажин з ягняти з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас під рукою є свіже м'ясо молодого ягняти або ж хороша баранина, то рекомендую звернути увагу на цей рецепт. Нескладне, але неймовірно смачне і ароматне блюдо перед вами.
Так як приготувати тажин з ягняти з чорносливом можна лише способом тривалого гасіння, використовувати зручно не тільки плиту і хорошу кастрюлю, але і мультиварку. По компонентах все дуже просто: м'ясо, цибуля, сухофрукти і спеції. Процес теж не повинен викликати труднощів навіть у новачків. В результаті ви отримаєте приголомшливе м'ясо, тане в роті, яке можна подавати з будь-яким гарніром за смаком.
- Кокосова олія - 3 Ст. Ложки (можна замінити оливковою або соняшниковою)
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка
- Паличка кориці - 1 штука
- Чорнослив - 150 грам
- Ягня або баранина - 1 кілограм
- Сіль і спеції - За смаком (шафран, куркума, перець горошком)
- Вода - 3 склянки (приблизно)
1. Вимийте м'ясо, обсушити і наріжте невеликими шматочками. Посоліть за смаком і при бажанні поперчіть. Подрібніть цибулю, часник, імбир.
2. Розігрійте масло і обсмажте на сильному вогні м'ясо до утворення скоринки. Додайте цибулю, часник, імбир, шафран. На середньому вогні обсмажте ще пару хвилин.
3. Влийте гарячу воду, додайте спеції. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і млоїте близько 1.5-2 годин. Після додайте чорнослив і тушкуйте ще 20-30 хвилин.
4. Тажин з ягняти з чорносливом готовий. Перед подачею можна додати ще дрібку свіжої зелені. Смачного!