Тапіока
(покроковий рецепт з фото)
Тапіоку використовують для приготування десертів, других страв, закусок. Вона висококалорійна, але легко засвоюється. Сьогодні у нас індійська кухня: рекомендую вам рецепт, як приготувати тапиоку.
Найчастіше тапиоки використовують в якості згущувача (крохмалю). Вона швидко засвоюється, тому можна використовувати її для приготування дієтичних страв. Перед приготуванням тапиоки замочують у воді на кілька годин, потім висушують і використовують для приготування.
- Тапіока - 1 Склянка
- Вода - 1, 5 склянки
- Халапеньо - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Арахіс - 1 Склянка
- Бавовна - 1/3 склянки
- Чилі (пластівці) - 0, 5 чайних ложки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки (сік)
- Горошок зелений - 1, 5 склянки
1. Тапіоки викладіть в миску, залийте водою і залиште на 5-6 годин, за цей час більша частина рідини вбереться, що залишилася злийте і додайте сколотини, перемішайте гарненько.
2. Арахіс подрібніть вручну або за допомогою млини для кави, залиште великі шматочки.
3. Розігрійте рослинне масло без запаху в сковороді, додайте пластівці чилі і куркуму, обсмажуйте їх 30 секунд. Викладіть в сковороду нарізану кубиками картоплю, подрібнений халапеньйо. Обсмажуйте 3-5 хвилин і додайте зелений горошок, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5 хвилин.
4. В останню чергу викладіть тапиоки, арахіс, вичавити сік половинки лимона. Готуйте все 2-4 хвилин.
5. Коли кульки тапиоки стануть м'які, тоді розкладіть блюдо по тарілках і подавайте до столу.