Syutlaç
(покроковий рецепт з фото)
Syutlaç - це турецька рисовий пудинг на молоці. Блюдо дуже гармонійно впишеться в ваше меню, особливо гарний сютлач до сніданку або полуденка. Та діти, і дорослі в захваті! Спробуйте!
Приготуємо сютлач в домашніх умовах. Існує два способи подачі сютлач до столу. Перший описаний вище. Другий спосіб - в духовці. Для цього розлийте пудинг в жароміцні форми. Помістіть їх в глибоке деко, поставте його в духовку на верхню полицю. Готуйте 20 хвилин при температурі 200 градусів. Перед подачею до столу сютлач слід остудити. Хай щастить!
- Мал - 5 Ст. Ложок
- Молоко - 1 літр
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - За смаком
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 0, 5 L
- Обкладинка - За смаком
Рис промийте і залийте теплою водою на 30 хвилин. Злийте воду, залийте рис холодною водою (500 мл.). Варіть на повільному вогні.
Змішайте жовтки і цукор, влейте молоко. Перемішайте. Варіть масу на повільному вогні. Зварений рис відкиньте на друшляк і промийте. Влейте молоко к рису, додайте ванілін. Крохмаль розведіть в 100 мл. Води.
Влийте крохмаль в молочно-рисову масу. Перемішайте і дайте ще раз закипіти.
Розлийте сютлач по тарілках і прикрасьте ваніліном. Перед подачею до столу остудіть і помістіть в холодильник на 1 час. Смачного!