Свинячі шматочки в кока-колі
(покроковий рецепт з фото)
Маринадів і соусів для м'яса існує величезна кількість. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати свинячі шматочки в кока-колі, яка грає роль одночасно і маринаду, і соусу.
Свинина, запечена в кока-колі, виходить неймовірно ніжною, м'якою і соковитою. А завдяки наявності кетчупу і цукру в соусі на поверхні м'яса утворюється дуже апетитна і смачна скоринка. Ця страва дуже просте в приготуванні. Від вас буде потрібно всього 5 хвилин активності, за які ви встигнете порізати свинину, змішати кетчуп з кока-колою і залити соусом м'ясо. Все інше зробить духовка. Отже, давайте приступати!
- Свинина - 500 грам
- Кетчуп - 100 грам
- Кока Кола - 150 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Свинину раджу брати, як на відбивні, щоб її можна було порізати на досить тонкі шматочки і щоб була невелика прошарок жиру.
Поріжте свинину на тонкі шматочки (товщина не більше 1 см) і складіть їх в форму для запікання.
Приготуйте соус. Для цього змішайте кетчуп і кока-колу. Сіль і перець можна додати прямо в соус, а можна натерти ними саме м'ясо. Це вже як ви захочете, я додала сіль і перець в соус. Соус необхідно гарненько перемішати, щоб кетчуп повністю розчинився в кока-колі і вийшла однорідна рідина.
Залийте отриманим соусом м'ясо, зверху присипте цукром. Надішліть в духовку на 1 час (температура - 180 градусів). За цей час велика кількість соусу випарується, а на поверхні м'яса утворюється красива і смачна карамельна скоринка.
Свинячі шматочки в кока-колі готові. Подавайте їх гарячими і їжте із задоволенням!