Свиняча лопатка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечене в духовці м'ясо - це завжди безпрограшний, на мій погляд, варіант основного гарячого блюда. Я хочу показати вам, як приготувати свинячу лопатку, від якої просто неможливо відірватися!
Це відмінний рецепт, адже він нескладний у процесі, а результат гідний усіляких похвал. М'ясо виходить дуже соковитим, ніжним і настільки м'яким, що практично тане в роті. Суміш спецій ви можете вибрати на свій смак. Подавати блюдо можна з будь-яким гарніром, - воно чудово поєднується як з картоплею, так і з крупами.
- Свиняча лопатка - 1 кілограм
- Сіль - 1.5-2 чайних ложки
- Насіння гірчиці - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Часник - 4-6 зубчиків
- Червоне сухе вино - 1 Склянка (по бажанню)
1. М'ясо вимийте добре під проточною водою і обсушити паперовою серветкою. Духовку розігрійте до 220 градусів.
2. Спеції з'єднайте з сіллю і подрібніть.
3. Лопатку нашпигуйте часником і натріть з усіх боків сумішшю солі і спецій. Викладіть м'ясо в жароміцних форму. На дно налийте приблизно півсклянки вина.
4. Надішліть деко в духовку на півгодини.
5. Дістаньте м'ясо, полийте вином. Температуру понизьте до 180 градусів.
6. Деко щільно накрийте фольгою і відправте м'ясо запікатися до готовності години на 2.5-3 (час залежить від розміру вашого шматочка).
7. Ось така краса! Перед подачею до столу полийте обов'язково м'ясо утворився на деку соком.
Смачного!
Смачного!