Свиняча лопатка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ароматне м'ясо, запечене в рукаві, можна подати в гарячому вигляді як печеня з будь-яким гарніром. А холодним це м'ясо можна подати як закуску або приготувати бутерброди і взяти на роботу.
Хочете приготувати смачне і соковите ароматне м'ясо? За допомогою цього рецепта, з якого ви дізнаєтеся як приготувати свинячу лопатку в рукаві, ви зможете приготувати відмінне м'ясо. Як жаркого з будь-яким гарніром його можна подати до столу гарячим, а холодним шматочок такого м'яса замінить ковбасу на бутерброді.
- Свиняча лопатка м'якоть - 1, 3-1, 5 кілограма
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 - 2 чайних ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Перець духмяний - 6-8 штук
- Зерна koriandra - 1 Чайна ложка
- Майоран сушений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка сушена мелена - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Ягоди ялівцю сушені - 8-10 штук
М'ясо ретельно промиємо і обсушити паперовими рушниками. Потім зв'яжемо його бавовняними! !! нитками, формуючи зручну для нарізки форму. Підготуємо необхідні нам спеції.
Подрібнимо все сухі спеції в ступці, або будь-яким іншим способом.
Змішаємо масло, оцет, сіль і спеції. І вийшов маринадом ретельно повапниш шматок м'яса. Залишити мінімум 3 години маринуватися, можна залишити на ніч у холодильнику.
Викладаємо м'ясо в рукав, зав'язуємо обидва кінці і робимо маленькі проколи в рукаві.
Підготовлене м'ясо відправимо в нагріту до 180 градусів духовку на годину. Потім зменшуємо температуру в духовці до 150 градусів і запікаємо ще 45 хвилин або годину. Час залежить від товщини шматка м'яса. Разом з м'ясом можна запекти картопля.