Рецепт Свиняча голова під пресом фото

Свиняча голова під пресом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати свинячу голову під пресом. Це дуже бюджетний, але смачний варіант сальтисона зі свинячої голови. Він виходить досить пряним, соковитим. Хороша закуска на будь-який випадок.

Опис приготування:

Крок 1. Для початку потрібно дуже ретельно очистити свинячу голову. Обпечуся її, щоб прибрати залишилися волоски. Налийте води у велику каструлю і відро і покладіть туди голову на 10-15 хвилин. Потім воду злийте. Проробіть так 3 рази.

Крок 2. Тепер голову потрібно зварити. У каструлю додайте лавровий лист і перець-горошок. Варіть голову близько чотирьох годин. Потім дайте їй злегка охолонути. Бульйон пізніше можна використовувати для холодцю.

Крок 3. Потрібно постаратися відрізати досить великі за площею цільні шматочки шкіри з голови. У них буде завертатися сальтисон. Зрізайте шкіру, трохи захоплюючи прошарок жиру.

Крок 4. Візьміть шматок марлі або чистої тканини і викладіть на нього шкіру жировим прошарком вгору. Потім почніть відокремлювати від голови шматочки м'яса і змішувати їх з сіллю, перцем і подрібненим часником. М'ясо викладайте на шкіру.

Крок 5. Тепер потрібно згорнути зі шкіри з м'ясом щільний рулет і загорнути його в тканину. Щоб рулет не розповзається, зв'яжіть його нитками або мотузкою. Покладіть рулет під прес і поставте в холодильник на ніч. Вранці його можна буде їсти.


  • Свиная голова - 1 штука
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний-горошок- 5 штук
  • Часник - 5 зубчиків
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець мелений - За смаком
Крок 1. Для початку потрібно дуже ретельно очистити свинячу голову. Обпечуся її, щоб прибрати залишилися волоски. Налийте води у велику каструлю і відро і покладіть туди голову на 10-15 хвилин. Потім воду злийте. Проробіть так 3 рази.

Крок 2. Тепер голову потрібно зварити. У каструлю додайте лавровий лист і перець-горошок. Варіть голову близько чотирьох годин. Потім дайте їй злегка охолонути. Бульйон пізніше можна використовувати для холодцю.

Крок 3. Потрібно постаратися відрізати досить великі за площею цільні шматочки шкіри з голови. У них буде завертатися сальтисон. Зрізайте шкіру, трохи захоплюючи прошарок жиру.

Крок 4. Візьміть шматок марлі або чистої тканини і викладіть на нього шкіру жировим прошарком вгору. Потім почніть відокремлювати від голови шматочки м'яса і змішувати їх з сіллю, перцем і подрібненим часником. М'ясо викладайте на шкіру.

Крок 5. Тепер потрібно згорнути зі шкіри з м'ясом щільний рулет і загорнути його в тканину. Щоб рулет не розповзається, зв'яжіть його нитками або мотузкою. Покладіть рулет під прес і поставте в холодильник на ніч. Вранці його можна буде їсти.

Схожі рецепти