Свинина з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім взяти на замітку рецепт свинини з брусничним соусом. Це ніжне і соковите м'ясо, запечене з кисло-солодким ягідним соусом, стане прекрасним головним блюдом на будь-якому святковому столі!
М'ясо з ягідним соусом - це вже класика. Тому свинина з брусницею відразу припала мені до душі. Для приготування свинини в брусничним соусом не обов'язково використовувати вирізку: можна запекти, наприклад, реберця або стейки посмажити. Брусниця у мене була свіжа, я її з цукром перетерла. Взимку можна сміливо брати варення брусничне (тільки не сильно солодке).
- Свинина - 1, 5-2 кілограма
- Часник - 10 зубчиків
- Зерна гірчиці - 80 грам
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Брусниця або брусничне варення - 100 мілілітрів
- Пиво - 0, 5 L
Підготуйте інгредієнти. М'ясо промийте та висушіть, ягоди теж промийте (можете їх цукром посипати попередньо).
Посипані цукром ягоди перетріть в блендері до пюреподібних стану.
Почистіть головку часнику, кожен зубчик можете ще розрізати на половинки.
Якщо у вас великий шматок м'яса, як у мене, розріжте його на дві половинки. Нашпигуйте часником з усіх боків.
Потім замаринуйте м'ясо в соєвому соусі, натріть томатною пастою.
Залиште маринуватися години на два-три.
Через дві години загорніть м'ясо у фольгу щільніше і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Поки м'ясо запікається, зробіть соус з тертої брусниці та гірчиці. Змішайте ягоди і зерна гірчиці.
Дістаємо через 40 хвилин м'ясо, розгортаємо акуратно фольгу і рясно змащуємо соусом м'ясо. Надішліть блюдо назад в духовку ще хвилин на 10-15.
Готова свинина з брусничним соусом має просто божественний аромат і дуже ніжний смак. Подавати можна зі свіжими овочами, картоплею або з іншим гарніром. Смачного!