Рецепт Свинина з брусничним соусом фото

Свинина з брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Ягоди , Брусниця
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Рекомендую всім взяти на замітку рецепт свинини з брусничним соусом. Це ніжне і соковите м'ясо, запечене з кисло-солодким ягідним соусом, стане прекрасним головним блюдом на будь-якому святковому столі!

Опис приготування:

М'ясо з ягідним соусом - це вже класика. Тому свинина з брусницею відразу припала мені до душі. Для приготування свинини в брусничним соусом не обов'язково використовувати вирізку: можна запекти, наприклад, реберця або стейки посмажити. Брусниця у мене була свіжа, я її з цукром перетерла. Взимку можна сміливо брати варення брусничне (тільки не сильно солодке).

  • Свинина - 1, 5-2 кілограма
  • Часник - 10 зубчиків
  • Зерна гірчиці - 80 грам
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 100 мілілітрів
  • Брусниця або брусничне варення - 100 мілілітрів
  • Пиво - 0, 5 L
свинина з брусничним соусом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. М'ясо промийте та висушіть, ягоди теж промийте (можете їх цукром посипати попередньо).
свинина з брусничним соусом - фото крок 2
Посипані цукром ягоди перетріть в блендері до пюреподібних стану.
свинина з брусничним соусом - фото крок 3
Почистіть головку часнику, кожен зубчик можете ще розрізати на половинки.
свинина з брусничним соусом - фото крок 4
Якщо у вас великий шматок м'яса, як у мене, розріжте його на дві половинки. Нашпигуйте часником з усіх боків.
свинина з брусничним соусом - фото крок 5
Потім замаринуйте м'ясо в соєвому соусі, натріть томатною пастою.
свинина з брусничним соусом - фото крок 6
Залиште маринуватися години на два-три.
свинина з брусничним соусом - фото крок 7
Через дві години загорніть м'ясо у фольгу щільніше і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
свинина з брусничним соусом - фото крок 8
Поки м'ясо запікається, зробіть соус з тертої брусниці та гірчиці. Змішайте ягоди і зерна гірчиці.
свинина з брусничним соусом - фото крок 9
Дістаємо через 40 хвилин м'ясо, розгортаємо акуратно фольгу і рясно змащуємо соусом м'ясо. Надішліть блюдо назад в духовку ще хвилин на 10-15.
свинина з брусничним соусом - фото крок 10
Готова свинина з брусничним соусом має просто божественний аромат і дуже ніжний смак. Подавати можна зі свіжими овочами, картоплею або з іншим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти