Рецепт Свинина в брусничним соусом фото

Свинина в брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Ягоди , Свиняча вирізка , Брусниця
Вагітним і годуючим
На обід
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Поєднання свинини і фруктів завжди дуже виграшно. М'ясо виходить ароматним і набуває потрібні смакові відтінки. Читайте, як приготувати свинину в брусничним соусом. І готуйте смачні страви частіше!

Опис приготування:

В залежності від того, який ви хочете отримати смак в результаті, солодкий або більш кислий, варіюйте кількість цукру в рецепті. Взагалі раджу постійно пробувати, що у вас виходить. Так ви досягнете ідеальних смакових поєднань!

  • Свинина - 1, 5 кілограма
  • Подрібнений розмарин - 1 Ст. Ложка (свіжий або сушений)
  • Подрібнений чебрець - 1 Ст. Ложка (свіжий або сушений)
  • Чорний перець - 1/2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Брусниця - 350 грам
  • Кетчуп або томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
свинина в брусничним соусом - фото крок 1
1. Виберіть свіжу, молоду вирізку. Видаліть всі плівки, так як м'ясо буде запікатися. Вимийте і наріжте трави. Свинину натріть сіллю, перцем, травами і перев'яжіть мотузкою, щоб тримати форму.
свинина в брусничним соусом - фото крок 2
2. М'ясо запікайте в духовці 1, 5-2 годину. У цей час приготуйте соус. Брусницю вимийте і покладіть в сотейник. Додайте цукор, апельсиновий сік, кетчуп, вустерширський соус і подрібнений часник. Поставте на плиту і доведіть до кипіння на повільному вогні. Якщо здається, що рідини ягід недостатньо, долийте трохи води.
свинина в брусничним соусом - фото крок 3
3. Варіть соус хвилин 10, до загустіння. Потім зніміть з вогню і частина соусу додайте до запікають м'яса. Готуйте м'ясо ще 15-20 хвилин.
свинина в брусничним соусом - фото крок 4
4. Готове м'ясо наріжте на порційні шматки і подавайте до столу, полив його брусничним соусом. Смачного!

Схожі рецепти