Свинина в брусничним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання свинини і фруктів завжди дуже виграшно. М'ясо виходить ароматним і набуває потрібні смакові відтінки. Читайте, як приготувати свинину в брусничним соусом. І готуйте смачні страви частіше!
В залежності від того, який ви хочете отримати смак в результаті, солодкий або більш кислий, варіюйте кількість цукру в рецепті. Взагалі раджу постійно пробувати, що у вас виходить. Так ви досягнете ідеальних смакових поєднань!
- Свинина - 1, 5 кілограма
- Подрібнений розмарин - 1 Ст. Ложка (свіжий або сушений)
- Подрібнений чебрець - 1 Ст. Ложка (свіжий або сушений)
- Чорний перець - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Брусниця - 350 грам
- Кетчуп або томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
1. Виберіть свіжу, молоду вирізку. Видаліть всі плівки, так як м'ясо буде запікатися. Вимийте і наріжте трави. Свинину натріть сіллю, перцем, травами і перев'яжіть мотузкою, щоб тримати форму.
2. М'ясо запікайте в духовці 1, 5-2 годину. У цей час приготуйте соус. Брусницю вимийте і покладіть в сотейник. Додайте цукор, апельсиновий сік, кетчуп, вустерширський соус і подрібнений часник. Поставте на плиту і доведіть до кипіння на повільному вогні. Якщо здається, що рідини ягід недостатньо, долийте трохи води.
3. Варіть соус хвилин 10, до загустіння. Потім зніміть з вогню і частина соусу додайте до запікають м'яса. Готуйте м'ясо ще 15-20 хвилин.
4. Готове м'ясо наріжте на порційні шматки і подавайте до столу, полив його брусничним соусом. Смачного!