Свинина по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є прихильником азіатської кухні, тоді вам обов'язково варто спробувати свинину по-корейськи в домашніх умовах. Це чудове блюдо з оригінальним соусом.
Рецепт приготування свинини по-корейськи має досить багато варіацій. Даний варіант - найбільш простий, так як основний акцент зроблений на соусі. Втім, від нескладного поєднання доступних продуктів це блюдо зовсім не стає посереднім, швидше, навпаки.
- Свинина - 450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Гострий соус чилі - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Паприка - 1 Чайна ложка
1. Головний секрет успіху цієї страви - це, звичайно ж, маринад. Для його приготування необхідно взяти гострий томатний соус (якщо під рукою немає нічого підходящого можна використовувати свіжоприготований соус, з'єднати подрібнені томати з перцем чилі), трохи соєвого соусу і кунжутного масла (якщо його немає, то замінювати іншим маслом не рекомендується). Все з'єднати і перемішати. Подрібнити очищений часник. Імбир очистити і натерти на тертці. Додати в соус трохи цукру за смаком і кунжут. Всипати трохи гострого перцю (якщо за смаком дійсно гострі страви) або меленої паприки. Як слід перемішати. Готовий маринад краще спробувати, щоб при необхідності додати ще цукру, наприклад.
2. В рецепт приготування свинини по-корейськи можна використовувати будь-яку м'ясну частину, яка більше до смаку. М'ясо необхідно вимити, добре просушити і з'єднати з приготовленим маринадом.
3. Акуратно руками перемішати м'ясо, щоб кожен шматочок був рівномірно покритий соусом. При бажанні можна залишити свинину на 15-20 хвилин, але особливої необхідності в цьому немає.
4. Останнім інгредієнтом буде цибулю. Його потрібно очистити і нарізати середніми півкільцями. Якщо цибулина велика краще використовувати половинку.
5. На сковороду налити трохи рослинного масла (можна взяти будь-який, яке є під рукою). Відправити туди м'ясо, а зверху викласти цибулю. Перемішати і готувати на середньому вогні, поки м'ясо не стане м'яким.
6. Свинина по-корейськи в домашніх умовах найкраще підійде до відварного рису. Перед подачею можна присипати блюдо зверху невеликою кількістю кунжуту.