Свекольник на хлібних дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва подається холодним, його по достоїнству оцінять любителі окрошки і інших холодних супів. Квас знадобиться хлібний, з ним виходить борщ смачніший за все! дивіться рецепт!
Легкий і корисний, адже в супі велику кількість свіжої зелені і коренеплоди. Такий суп чудово вгамує голод в літню спеку. Отже, дивіться, як приготувати борщ на хлібному квасі для своїх домашніх! Відмінний супчик для обіду в літню спеку.
- Молода буряк з бадиллям - 2 штуки
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Квас хлібний - 1 літр
- Яйце варене - 2 штуки
- Свіжий огірок - 2-3 штук
- Зелена цибуля, кріп, петрушка - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крем - За смаком
Підготуйте продукти для борщу. Відваріть яйця круто. Остудіть. Огірки, яйця, квас краще прибрати в холодильник поки.
У буряка я вже відрізала бадилля, її викидати не потрібно, вона стане в нагоді. Саму ж буряк очистіть від шкірки, вимийте і натріть на крупній тертці. Складіть в каструлю, залийте 100 мл води і додайте оцет. Гасіть на слабкому вогні 20 хвилин.
Бурякове бадилля вимийте, поріжте дрібно і додайте до тушкованої буряках. Протомитися ще 10 хвилин під кришкою.
Готову буряк з бадиллям потрібно повністю остудити.
Огірки і яйця порізати кубиками, додайте до буряка.
Додайте велику кількість рубаної зелені: кріп, петрушка, Зелена цибуля.
Завершальний етап: додайте сіль, цукор, перець чорний мелений, квас, сметану. Перемішайте ретельно борщ, відкоригуйте сіль-перець.
Буряк на хлібному квасі готовий! пробуйте!