Суп з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
З яловичини можна приготувати багато страв, її м'ясо ніжне і нежирне, на відміну від свинини, а бульйон виходить прозорим, золотистим, саме тому пропоную рецепт, як приготувати суп з яловичини.
Щоб смак готового блюда вийшов більш насиченим і цікавим, я додаю в нього горох. Не люблю дуже жирні страви, тому не готую піджарку, таким чином зберігаю красивий колір яловичого бульйону. Готовий суп подаю обов'язково гарячим, можна зі сметаною і грінками.
- Яловичина на кістці - 1 кілограм
- Горох - 2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Сіль і спеції - За смаком
1. М'ясо гарненько мою, потім кладу його в каструлю і заливаю холодною водою (4-5 літрів), відправляю її на вогонь, після закипання зменшуємо вогонь на мінімум і варю 2 годину.
2. Підготовляю горох, поки варю бульйон. Насамперед промиваю його і перекладаю в тарілку, заливаю кип'яченою водою, щоб вона покрила його до верху і залишаю на 1 час.
3. Цибулину чищу, обполіскую в холодній воді і нарізаю кубиками середнього розміру.
4. Морква чищу і мою, подрібнюю за допомогою великої терки.
5. Очищаю всю картоплю, мою її і нарізаю невеликими шматочками.
6. Через 2 години після початку варіння виймаю м'ясо і очищаю його від кістки, нарізаю невеликими шматочками, а сам бульйон обов'язково проціджують і відправляю назад на вогонь. Кладу горох і цибулю, через 20-30 хвилин додаю моркву і картоплю, варю до готовності. Відправляю в каструлю м'ясо, солю і кладу до смаку спеції, дрібно нарізаю кріп і відправляю в каструлю. Готовий суп подаю гарячим зі сметаною.