Суп «Xarco» з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 50 хв.
Неймовірно наваристий, ситний і смачний супчик з традиційної грузинської кухні хочу запропонувати вам зробити на обід для всієї родини. Виходить настільки смачно, що правда неможливо відірватися!
Опис приготування:
Незважаючи на те, що процес може здатися складним, насправді це не так. Я розповім, як приготувати суп"Харчо" з яловичини досить просто і при цьому смачно. Поєднання м'яса, рису, овочів - це приголомшливо. Такий супчик припаде до смаку і дорослим, і діткам, так що рекомендую рецепт на замітку.
- Яловичина - 1.2 кілограма
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Бульйон - 4 склянки(+ приблизно стільки ж води)
- Помідори - 800 грам (у власному соку або свіжі)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Сік лимона - 2-3 чайних ложок
- Свіжа зелень - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком(koriandr, паприка)
1. У каструлю налийте трохи олії, поставте її на вогонь. Яловичину вимийте, обсушити і наріжте середнього розміру шматочками. Додайте сіль, перемішайте. Викладіть в каструлю (спочатку половину, щоб краще прожарювалося) і обсмажте на середньому вогні до рум'яної скоринки. Зніміть м'ясо, поки відкладіть його в сторону.
2. У каструлю тим часом відправте подрібнену цибулю і селеру. Обсмажте кілька хвилин, помішуючи.
3. Додайте помідори (консервовані у власному соку або свіжі, нарізані кубиками без шкірки), влийте бульйон і воду. Викладіть назад м'ясо. Доведіть до кипіння, приберіть вогонь до мінімуму і залиште на пару годин.
4. Викладіть рис, додайте подрібнений часник і сік лимона. Можна додати паприку, коріандр або інші спеції за смаком. Варіть ще хвилин 20.
5. Вимийте, подрібніть зелень. Надішліть в каструлю, акуратно перемішайте, а через хвилину зніміть з вогню.
6. Перед подачею суп"Харчо" з яловичини в домашніх умовах бажано залишити під кришкою хвилин на 15-20, щоб він настоявся.