Суп з сома
(покроковий рецепт з фото)
Приготування супу з сома складається з двох частин. Спочатку варимо бульйон, а потім наповнюємо його овочами. Спробуйте.
Для приготування чистого бульйону, я використовую дві каструлі. Два рази варю сома. Що ж, сом риба жирна, тому і в другому бульйоні навару буде досить, а ось бульончик вийде чистим. Не можу назвати цей суп юшкою. Тому що рибку класти не обов'язково, іноді я використовую тільки бульйон. Особливо, якщо я обробила сома і у мене залишилися для супу тільки голови. З голів складно дістати досить м'якоті. Тому у мене вийдуть суп на рибному бульйоні. Ну, а рецепт супу з сома я підготувала для вас з усіма тонкощами і секретами.
- Голова сома - 1 штука
- Хвіст сома - 1 штука
- Селера - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
- Картопля - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Томатне пюре - 4 Ст. Ложки
- Мал - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - За смаком (для смаження.)
Спочатку варимо бульйон. Підготуйте інгредієнти. На бульйон піде по одній моркви і ріпчастої цибулі. І весь селера.
Для того, щоб бульйон НЕ був мутним, я використовую дві каструлі. Спочатку кладу рибу в одну каструлю, заливаю водою і доважу до кипіння. Так само доводжу до кипіння 1, 5-2 літра води в іншій каструлі. Потім перекладаю рибу з однієї каструлі в іншу. Додаю морква, цибуля і селера. Солю і перчу за смаком.
Тепер займемося основними інгредієнтами. Почистіть моркву, ріпчаста цибуля, болгарський перець. Викладіть в порожню каструлю (можете використовувати миту каструлю від першого бульйону), і тушкуйте на оливковій олії. Поки овочі туша, почистіть картоплю, наріжте і додайте до тушкованим овочам. Туди ж додайте томатне пюре і промитий рис.
Залийте бульйоном. Сома розберіть на м'ясо і кісточки, і шматочки м'яса викладіть в суп. Ось так просто можна приготувати приголомшливий суп з сома.