Суп з квасолею і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Гарбуз - овоч універсальний! Хороша в випічці, в таблиці, в салатах і в супах. Спробуйте приготувати суп з гарбуза з білою квасолею. Смачне ситне блюдо відмінно підійде для пісного столу!
Біла квасоля в поєднанні з гарбузом надає супу якусь італійську нотку. Якщо ви не постите, трохи тертого пармезану дуже прикрасять суп.
- Квасоля біла - 2 склянки (готова)
- Гарбуз - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Селера - 1 штука (стебло)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки (або passata)
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Базилік - 1/2 чайних ложки
Інгредієнти для супу найпростіші. Квасоля у мене зварена заздалегідь і заморожена. Це зручно і економить час. Якщо будете варити квасолю, замочіть її в холодній воді на 3-4 годину. Потім злийте воду, залийте свіжою і варіть після закипання на повільному вогні, знявши пінку. Біла квасоля сорту бланш вариться після закипання хвилин 40-50. Солити квасоля до готовності категорично не рекомендується!
Почніть приготування супу з обсмажування цибулі і овочів. Розігрійте, але не розжарюється масло в сковороді. Викладіть порубаний крупно часник і нарізану півкільцями цибулю і підрум'яньте його трохи. Додайте стебло селери, нарізаний тонкими скибочками. Злегка обсмажте.
Додайте томатну пасту або пасат і трохи згасити з овочами.
Vskipyatite 1, 5 літра води. Гарбуз наріжте кубиками середнього розміру і опустіть в окріп. Варіть 2 хвилини.
Додайте готову квасолю, доведіть суп до кипіння і посоліть за смаком.
Викладіть в суп тушковані з томатом овочі і дайте ще раз закипіти. Додайте прянощі і відключіть нагрів. Дайте супу настоятися під кришкою 15-20 хвилин. Так гарбуз дійде і не розвариться.
Подавайте суп гарячим, посипавши тертим пармезаном і прикрасивши свіжою петрушкою.