Овочевий суп з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, але поживний супчик з гарбуза - це прекрасний варіант для обіду або вечері. Пряна гарбуз з фенхелем і нутом виходить дуже смачною і ароматною. Дивимося рецепт овочевого супу прямо зараз!
Гарбузове супи всі звикли бачити у вигляді пюре. Але це зовсім не обов'язково. Так, для приготування овочевого гарбузового супу можете просто відварити суп на бульйоні з додаванням ще й нуту. Він, між іншим, корисний і з гарбузом чудово поєднується. Бульйон може бути як курячий, так і овочевий.
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Фенхель - 1 штука
- Пастернак - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Гайка - 0, 5 склянки
- Гарбуз - 500 грам
- Бульйон - 4 склянки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вода - 0.5 склянки
- Імбир - 1 штука
- Koriandr - 2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
Можете використовувати нут сухий або консервований. Я зазвичай беру сухий, замочую його на ніч у воді (гарячої, бажано). Потім нут ще проварюю до напівготовності.
Всі овочі промийте, почистіть і поріжте кубиками. Тільки цибулю, пастернак і моркву нарізаємо дрібними кубиками, а фенхель, картопля і гарбуз - середніми, можна навіть великими. Часник і імбир подрібніть, імбир можете натерти на дрібній тертці.
У каструлю налийте олію (3 ст.Л.), поставте на вогонь. Викладіть в каструлю цибулю, фенхель, пастернак, морквину, картоплю, імбир і часник. Влийте 0, 5 склянки води. Тушкуйте овочі хвилин 10. Потім посолити і poperčite, додайте інші спеції за смаком, продовжуйте тушкувати ще хвилин 10.
Потім додайте гарбуз і нут. Влийте бульйон, варіть хвилин 30 до готовності гарбуза.
В готовий овочевий суп з гарбузом додайте лимонний сік перед подачею, можете прикрасити зеленню. До речі, сухарики теж з супом поєднуються відмінно. Смачного!