Суп з куркою та креветками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
Пікантний і екзотичний супчик з лісів Камбоджі прямо до вас на стіл. Рецепт супу з куркою та креветками для любителів всього нового! Блюдо легке і ситне одночасно, що може бути краще?
Опис приготування:
Відразу скажу, що краще готувати суп в воке. Якщо такого немає, тоді вибираємо каструлю з товстим дном. Для приготування супу з куркою та креветками більшість інгредієнтів має бути готовими заздалегідь: бульйон, курка (запечена в духовці або обсмажена), Мал відварний. Креветки можуть бути замороженими або варено-морожених.
- Курка - 300 грам
- Креветки - 250 грам
- Мал - 1, 5 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 20 грам
- Braai - 80 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Вапно - 1 штука
- Бульйон - 1 літр
- Спеції - За смаком
Насамперед необхідно відварити рис. Його готуйте відповідно до інструкції на упаковці.
Зелень промийте, часник очистіть від лушпиння.
Готову курку наріжемо на невеликі шматочки. У мене вона смажена, але можна брати будь-яку.
Імбир і часник подрібніть зручним для вас способом. На мій погляд, чим дрібніше вони нарізані, тим краще.
Креветки теж очистіть і промийте. Їх я купувала вже відвареними. Якщо у вас сирі, попередньо відваріть їх.
Лайм ріжемо четвертинками, кінзу рубаємо дрібно. Чилі теж (не забудьте прибрати у перчика насіння).
Обсмажте на сковорідці в невеликій кількості масла імбир і часник.
Якщо в воке або каструлі готуєте, там і обсмажуйте. Потім вливайте бульйон, додавайте рис. Все перемішайте.
Варимо до кипіння, а потім ще хвилин 5. Додайте потім креветки і курку. Проваріть хвилин 5.
Готовий суп з куркою та креветками подаємо з скибочкою лайма, чилі і зеленню. Смачного!
Готовий суп з куркою та креветками подаємо з скибочкою лайма, чилі і зеленню. Смачного!