Суп з хеком і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Суп з хеком і яйцем - відмінна альтернатива іншим перших страв. Готується дуже швидко, виходить смачним. Крім цього, такий супчик дуже корисний і відноситься до розряду дієтичних.
Суп з хеком і яйцем можна приготувати для розвантажувального дня або, якщо ви скучили по рибному супчику. Готується він за 1 час, а то і швидше. Виходить дуже смачним і неймовірно корисним. За таким принципом можна готувати будь-рибний суп. В даному випадку це хек. Якщо у вас є заморожені овочі, ще краще, а влітку можна додавати і свіжі.
- Хек - 1 штук
- Картопля - 2-3 штуки
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Яйце - 1 штук
- Пшоно - 100 грам
- Болгарський перець - 20 грам
- Кабачок - 40 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Хек, як і будь-яка риба, вариться досить швидко. У мене був заморожений хек. Я його опустила в холодну воду, довела до кипіння, а після посолила і додала лавровий лист.
2. Коли риба зварилася (приблизно 25 хвилин після закипання), я дістаю її зазвичай на окрему тарілку і продовжую на готовому бульйоні варити суп.
3. Очистіть картопля, наріжте його кубиками і відправте в бульйон. Цибулю і моркву я нарізаю дрібно і теж відправляю в бульйон.
4. Рибний суп добре поєднується з рисом і пшоном. В даному випадку це пшоно. Його потрібно добре промити (декілька разів), після чого відправити в суп, коли закипить картопля.
5. Після закипання варіть суп до готовності пшона. Я додаю дрібно нарізаний кабачок (ще є запаси в морозильній камері).
6. І обов'язково болгарський перець.
7. Тепер беремо яйце і збиваємо його в чашці. Потім повільно виливаємо в суп і постійно помішувати, щоб яйце розподілилося рівномірно.
8. Варимо ще близько 5 хвилин.
9. Шаткуємо дрібно зелень за смаком і відправляємо в суп. Доводимо до кипіння і вимикаємо.
10. Шматочок рибки я залишила для подачі. Їсти супчик краще в гарячому вигляді.