Рецепт Суп з голови сьомги фото

Суп з голови сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Дієтичне харчування, Вагітним і годуючим
На обід
Супи, Вуха

Для економних господинь рецепт приготування супу з голови сьомги - річ незамінна! При мінімумі фінансових і тимчасових витрат ви отримаєте вишуканий суп з натуральним смаком і ароматом лосося.

Охолоджений лосось цілком або нарізаний на стейки коштує чималих грошей. Звичайно, іноді ми його купуємо - але, як правило, для приготування других страв, а не перше. Я не жадібна - але витрачати гроші люблю зі змістом.

Варити суп з рибної м'якоті неекономно і нерентабельно. Самий насичений і ароматний бульйон виходить з голови і хребта - наші предки це знали, тому навіть серед людей досить забезпечених незазорно вважалося використовувати саме ці "викидні" частини. Так що і я не "парюся" - купую голову сьомги і варю з неї суп.

До речі, італійці такі страви називають"cucina povera", тобто "їжа бідних" . І нітрохи не соромляться, що їх піца, полента і макарони відносяться саме до цієї здавалося б "непрезентабельний" категорії. А чого соромитися, якщо смачно? Ось і весь світ услід за чужими кулінарних забобонів жителями Апеннін їсть, да нахваліває… Так що рецепт супу з голови сьомги - хоч і не італійський, але цілком в італійському дусі.

  • Голова сьомги середнього розміру - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Вершки 20% - 0, 5 склянки
  • Вода - 2 L
  • Свіжий кріп - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець запашний горошком - 3-4 штук
суп з голови сьомги - фото крок 1
Голову сьомги добре вимити, видалити зябра, покласти в каструлю, залити холодною водою. Як тільки закипить - зменшити вогонь, посолити, кинути лавровий лист, перець горошком і цілу очищену від лушпиння цибулину. Варити під кришкою до готовності риби.
суп з голови сьомги - фото крок 2
Тим часом почистити і нарізати моркву.
суп з голови сьомги - фото крок 3
І картопля.
суп з голови сьомги - фото крок 4
Голову сьомги, лаврушку і цибулю вийняти з каструлі. Голову остудити і розібрати: кістки і неїстівні частини викинути. Лук і лавровий лист теж.
суп з голови сьомги - фото крок 5
М'якоть повернути в каструлю. Туди ж відправити картопля і морква.
суп з голови сьомги - фото крок 6
Кріп вимити, обсушити й подрібнити.
суп з голови сьомги - фото крок 7
У готовий суп ввести теплі вершки, перемішати. Розлити по тарілках, посипати кропом і подати на стіл.
Тепер ви знаєте. Як приготувати суп з голови сьомги - смачного!

Схожі рецепти