Суп з голови сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Для економних господинь рецепт приготування супу з голови сьомги - річ незамінна! При мінімумі фінансових і тимчасових витрат ви отримаєте вишуканий суп з натуральним смаком і ароматом лосося.
Охолоджений лосось цілком або нарізаний на стейки коштує чималих грошей. Звичайно, іноді ми його купуємо - але, як правило, для приготування других страв, а не перше. Я не жадібна - але витрачати гроші люблю зі змістом.
Варити суп з рибної м'якоті неекономно і нерентабельно. Самий насичений і ароматний бульйон виходить з голови і хребта - наші предки це знали, тому навіть серед людей досить забезпечених незазорно вважалося використовувати саме ці "викидні" частини. Так що і я не "парюся" - купую голову сьомги і варю з неї суп.
До речі, італійці такі страви називають"cucina povera", тобто "їжа бідних" . І нітрохи не соромляться, що їх піца, полента і макарони відносяться саме до цієї здавалося б "непрезентабельний" категорії. А чого соромитися, якщо смачно? Ось і весь світ услід за чужими кулінарних забобонів жителями Апеннін їсть, да нахваліває… Так що рецепт супу з голови сьомги - хоч і не італійський, але цілком в італійському дусі.
- Голова сьомги середнього розміру - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Вершки 20% - 0, 5 склянки
- Вода - 2 L
- Свіжий кріп - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 3-4 штук
Тепер ви знаєте. Як приготувати суп з голови сьомги - смачного!