Суп з домашнього півня
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше домашні супи і бульйони готується на основі курки. У цьому рецепті суп зварений з півня, і це має свої переваги. В першу чергу суп виходить наваристим і не таким жирним.
Для приготування супу з домашнього півня найкраще взяти тушку молодої птиці. Бульйон вийде наваристим і нежирним, а суп буде дуже смачним. Крім овочів можна додавати в суп зелень, наприклад: петрушку і кріп. Обов'язково наполягаємо суп під кришкою: так він вийде більш насиченим і ароматним. Вдалого приготування!
- Півень - 600 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Для приготування супу буде потрібно близько 600 грамів м'яса півня. Тушку промиваємо і розрізаємо на частини, заливаємо необхідну частину м'яса водою (2, 5 L). Варимо на середньому вогні, знімаючи піну. Доводимо до кипіння.
На сухій сковороді обсмажуємо половинку цибулі та моркви. Додаємо овочі в бульйон, варимо на повільному вогні 2 годину. Витягуємо півня, проціджуємо бульйон через сито. Потім знову доводимо до кипіння бульйон, додаємо картоплю (порізаний скибочками) і лавровий лист. Сіль і перець - за смаком.
Що залишився лук і морква нарізаємо дрібними шматочками. Томати так само нарізаємо. Обсмажуємо все овочі на сковороді до м'якості.
Кладемо овочі в бульйон, варимо ще 10 хвилин. Також додаємо м'ясо півня.
Готовий суп повинен настоятися під кришкою 20 хвилин. Смачного!