Суп з баранини з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Багато страви з баранини виходять досить ситними і важкими, однак можна з цього м'яса приготувати і ось такий простий і легкий супчик з рисом, це відмінний варіант для сніданку або обіду.
Якщо недавно у вас було свято, і ви готували для нього баранину, після якої залишилися кісточки з м'ясом, ви можете зробити з них суп з баранини з рисом в домашніх умовах. Це досить просте і легке блюдо, але воно як раз ідеально підходить для розвантажувальних днів після різних урочистостей і святкувань. Супчик виходить неймовірно смачний і наваристий, він зігріває вас, коли холодно, і при цьому не залишає тяжкості в шлунки. Насправді для мене цей простий рецепт супу з баранини з рисом один з найулюбленіших, тому я і вам раджу його обов'язково приготувати.
- Баранина на кістки - 400 грам
- Мал - 60 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вода - 2 L
- Кінза свіжа - 30-40 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, розрубуємо кістки з м'ясом на частини і викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Після того як рідина закипить, знімаємо піну і варимо баранину 1, 5-2 годину, прикривши каструлю кришкою.
Поки вариться м'ясо, очищаємо овочі і нарізаємо моркву на дрібні кубики, картопля ріжемо трохи більше, ріпчаста цибуля подрібнюємо.
Після закінчення 2 годин, ми акуратно витягаємо кістки з бульйону і відокремлюємо від них м'ясо, бульйон проціджуємо і повертаємо в каструлю. Коли рідина знову закипить, викладаємо в бульйон шматочки м'яса, додаємо рис (попередньо промитий) і нарізані овочі, солимо і приправляємо все спеціями за смаком. Варимо суп ще 20-25 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Подаємо готовий суп до столу, посипаємо його свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!