Суп з баранини і рису
(покроковий рецепт з фото)
Цей суп нагадує знайомий всім суп Харчо, але замість яловичини використовується баранина, до того ж виходить трохи гостріше. Якщо ж готуєте дітям - покладіть менше перцю і часнику.
Традиційний, простий рецепт приготування супу з баранини і рису - це саме те, що ви шукали. Суп відмінно підійде для обіду в сімейному колі. Знадобляться такі інгредієнти: баранина, цибуля ріпчаста, картопля, часник, Мал, перець чилі, томатна паста, помідори у власному соку, лавровий лист, петрушка, сіль і хмелі-сунелі. Готовий суп обов'язково наполягаємо під кришкою протягом 10-15 хвилин. Вдалого приготування!
- Баранина на кістки - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Мал - 150 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Хміль-сунелі - 4 чайних ложки
- Помідори - 500 грам (у власному соку)
- Петрушка - 20 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
М'ясо ріжемо невеликими шматочками і кладемо в каструлю, туди ж кладемо очищену головку цибулі. Заливаємо водою (4л.) Доводимо до кипіння, піну прибираємо і солимо за смаком, кладемо лавровий лист. Варимо 30 хвилин.
Тим часом, другу цибулину дрібно нарізаємо.
Картоплю ріжемо кубиками.
Перець чилі очищаємо від насіння і дрібно ріжемо, петрушку подрібнюємо.
На розігрітій сковороді, в соняшниковій олії обсмажуємо цибулю до золотистої скоринки.
До цибулі додаємо помідори, перець чилі і томатну пасту. tusim 7-8 хвилин і знімаємо з вогню. Відразу ж додаємо подрібнений часник і хмелі-сунелі. Наполягаємо 5 хвилин.
У бульйон засипаємо рис і кладемо картопля. Варимо 10 хвилин.
Потім кладемо томатну зажарку, при необхідності додаємо сіль. Варимо до готовності рису і картоплі.
Присипаємо суп подрібненою петрушкою і знімаємо з вогню. 10 хвилин наполягаємо під кришкою.
Смачного!