Рецепт Суп «Том ям» з креветками фото

Суп «Том ям» з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Блюдо належить до тайської кухні, якої характерні незвичайні поєднання і незвична нам гострота. Пропоную подивитися, як приготувати суп "том ям" з креветками - найзнаменитіша перша страва.

Такий суп підійде і сподобається не всім, тому готувати його у великих кількостях в перший раз не варто. У нього досить специфічний, гострий смак. Продукти для його приготування незвичайні, але їх з легкістю можна знайти у великих супермаркетах. Традиційно його подають гарячим ні з хлібом, а з рисом.

  • Корінь галангала - 1 штука
  • Лемонграс - 3 штуки
  • Вапно - 1 штука
  • Листя лайма - 3 штуки
  • Перець чилі - 2-3 штук
  • Креветки - 300 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Томати - 2-3 штук
  • Цибулина - 2 штуки
  • Перець чилі паста - 2 Ст. Ложки
  • Рибний соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Кокосове молоко - 400 мілілітрів
  • Зелень - За смаком
суп
1. Миємо й нарізаємо тонкими пластинками галангал, а також лемонграсс нарізаємо скибочками по 3 сантиметра в довжину, трохи відбиваємо його молотком. У каструлю наливаємо півтора літри води, додаємо 2 ложки рибного соусу, порізані овочі і варимо після закипання сім хвилин.
суп
2. Чистимо і моєму печериці, зрізаємо край плодоніжки, нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо їх в каструлю. Миємо й нарізаємо цибулю, помідори, кладемо їх в каструлю, додаємо пасту чилі. Варимо все 10 хвилин.
суп
3. Після закінчення часу чистимо і моєму креветки, відправляємо їх в каструлю, варимо після закипання 7 хвилин, додаємо листя і сік (одного) лайма.
суп
4. Після того як зварені креветки, вливаємо все кокосове молоко, доводимо до кипіння і додаємо 1 ложку рибного соусу (якщо суп здається несолоним).
суп
5. Варимо суп ще хвилинку, а після вимикаємо. Миємо й нарізаємо зелень і перець чилі, додаємо їх безпосередньо в тарілку. Якщо в тарілку потрапляють листя лайма, лемонграсс і галангал, їх обов'язково виймаємо, ні в якому разі не їмо. Окремо відварюємо рис. Традиційно подаємо його до гарячого супу.

Схожі рецепти