Рецепт Соус «Том ям» фото

Соус «Том ям»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Фрукти, Горіхи
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси

Сьогодні ми з вами дізнаємося, як приготувати соус "том ям" . Відразу обмовлюся: те люди, кому не можна їсти гостре, Будьте уважні. Тому що даний соус заснований на червоному чилі перці.

Паста "том Ям" родом з Таїланду. Як ви, напевно, знати, люди там ставляться до гострого досить просто. У них це, як не дивно, не викликає печії, гастриту або виразки. Такі ось шлунки! нам же, простим російським людям, потрібно переробляти подібні рецепти під свій організм. Рекомендую використовувати соус "том Ям" з м'ясними стравами.

  • Перець чилі - 2-3 штук
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Імбир - 50 грам
  • Масло виноградної кісточки - 2 Ст. Ложки
  • Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
  • Цедра цілого лимона - 1 Ст. Ложка
  • Фруктоза / Саар / мідь - 4 чайних ложки
соус
Для початку займемося часником. Його потрібно очистити і порізати середніми скибочками. Дістаємо сковорідку. Наливаємо рослинне масло і обсмажуємо часник близько 30-60 секунду на несильному вогні. Після цього дістаємо і відкладаємо часник. Масло нам теж стане в нагоді.
соус
Беремо перчики чилі. Обмиваємо їх водою. Очищаємо від плодоніжки і зерняток. Ріжемо маленькими скибочками. Якщо ви погано переносите гостре, візьміть один маленький перчик або взагалі тільки відріжте шматочок. Перець чилі дуже гострий. Його можна вживати, маючи дуже здоровий травний тракт. На худий кінець скористайтеся болгарським перцем.
соус
Обсмажуємо скибочки перчика в маслі з-під часнику до потемніння кольору. Потім дістаємо його і перекладаємо в блендер. Туди ж відправляємо часник. Відрізаємо від кореня імбиру шматочок, очищаємо його від шкірки і ріжемо на шматочки. Кладемо його в блендер. Всі три інгредієнта перемелює до стану пасти. Натираємо на тертці цілий лимон, знімаючи тільки жовту шкірку. Відправляємо в сковороду з маслом. З лимона видавлюємо сік. Додаємо сік лимона і підсолоджувач в сковороду. Перекладаємо пасту з блендера туди ж, тушкуємо все на повільному вогні хвилин 10.

Схожі рецепти