Суп рибний дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати дієтичний суп досить просто, головне - не використовувати жирів. Також потрібно вибрати рибу нежирних сортів.
Підійде як морська, так і річкова риба. Дуже смачний рибний суп виходить з карасів, але у нього є один мінус, варити такий суп потрібно на дуже повільному вогні, щоб кісточки не були в суп.
- Карась - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Горошок - 50 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Пшоно - 50 грам
- Вода - 2 L
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Підготуємо овочі та рибу до варіння. Рибу ретельно попатраєте, видаліть голову, плавники, хвіст. Овочі очистіть.
2. Поставте воду на вогонь. Додати сіль. Пшоно переберіть і промийте до чистої води.
3. Всі овочі довільно поріжте.
4. У киплячу воду кладемо овочі і пшоно, варимо 15 хвилин.
5. Рибу ріжемо на шматки великі.
6. Кладемо в суп.
7. Додаємо горошок зелений. Варимо суп ще 10 хвилин.
8. Суп бажано не заважати ложкою або ополоником, щоб риба не втратила форму і кістки не потрапили в суп.
9. Зелень дрібно ріжемо.
10. Заправляємо суп зеленню і вимикаємо. Рибний суп дієтичний готовий, приємного!