Суп «фрикаделька»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситне і смачне блюдо кавказької кухні. Цей густий суп з великими фрикадельками безсумнівно сподобається чоловікам. Якщо ви зваріть цей суп на обід, то друга страва вам вже точно не знадобиться.
Це дуже густий суп з великими фрикадельками, нутом і картоплею обов'язково сподобається любителям кавказької кухні. Залежно від пори року, в нього додають і інші овочі: баклажани, перець, кабачки і сушену аличу або курагу. Я представляю вам полегшений варіант, з необхідним мінімумом овочів. Рецепт зовсім не такий складний, як може здатися на перший погляд. Тому готуйте і насолоджуйтеся новим смачним блюдом. Показую, як приготувати суп "кюфта" .
- Баранина (м'якоть) - 400 грам (або яловичина)
- Мал - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Гайка - 0, 5 склянки
- Картопля - 5 штук (середнього розміру)
- Помідори - 2-3 штук
- Шафран - 1 щіпка
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки (за смаком)
- Кістковий бульйон - 2, 5 L
- Зелень свіжа - 30 грам(Braai, петрушка, кріп)
Горох нут нам необхідно замочити годин на 12.
Набряклий нут промиваємо і викладаємо в каструлю з кістковим бульйоном. Доводимо до кипіння.
Стиглі помідори нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в каструлю до нуту. Можна попередньо зняти з них шкірку. Варимо все разом приблизно годину.
Мал зваримо до напівготовності і остудити.
Маленьку щіпку шафрану заливаємо невеликою кількістю окропу, нехай настоюється.
Чистимо і дуже дрібно нарізаємо цибулю.
Для супу найкраще брати невеликі картоплини. Але можна взяти і великі, а потім нарізати крупно.
М'ясо подрібнюємо в фарш, додаємо до нього рис, половину нарізаної цибулі, щіпку перцю і 2/3 чайної ложки солі. Перемішуємо до однорідності.
Ділимо масу на досить великі частини, розміром з велике яйце. Всередину кожної майбутньої тефтелі можна покласти сушену аличу.
Якщо нут вже зварився, додаємо в каструлю картоплю.
Викладаємо туди ж наші тефтелі, лук і мелений перець. Варимо хвилин 15 після закипання.
Додаємо шафран і за смаком сіль. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
Перед подачею посипаємо суп дрібно нарізаною зеленню.