Рецепт Суп «фрикаделька» фото

Суп «фрикаделька»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Бобові , Зелень , Крупи , Помідор , Баранина , Цибуля , Мал , Шафран
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 14 г. 0 хв.

Дуже ситне і смачне блюдо кавказької кухні. Цей густий суп з великими фрикадельками безсумнівно сподобається чоловікам. Якщо ви зваріть цей суп на обід, то друга страва вам вже точно не знадобиться.

Опис приготування:

Це дуже густий суп з великими фрикадельками, нутом і картоплею обов'язково сподобається любителям кавказької кухні. Залежно від пори року, в нього додають і інші овочі: баклажани, перець, кабачки і сушену аличу або курагу. Я представляю вам полегшений варіант, з необхідним мінімумом овочів. Рецепт зовсім не такий складний, як може здатися на перший погляд. Тому готуйте і насолоджуйтеся новим смачним блюдом. Показую, як приготувати суп"Кюфта" .

  • Баранина (м'якоть) - 400 грам (або яловичина)
  • Мал - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Гайка - 0, 5 склянки
  • Картопля - 5 штук (середнього розміру)
  • Помідори - 2-3 штук
  • Шафран - 1 щіпка
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки (за смаком)
  • Кістковий бульйон - 2, 5 L
  • Зелень свіжа - 30 грам(Braai, петрушка, кріп)
суп
Горох нут нам необхідно замочити годин на 12.
суп
Набряклий нут промиваємо і викладаємо в каструлю з кістковим бульйоном. Доводимо до кипіння.
суп
Стиглі помідори нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в каструлю до нуту. Можна попередньо зняти з них шкірку. Варимо все разом приблизно годину.
суп
Мал зваримо до напівготовності і остудити.
суп
Маленьку щіпку шафрану заливаємо невеликою кількістю окропу, нехай настоюється.
суп
Чистимо і дуже дрібно нарізаємо цибулю.
суп
Для супу найкраще брати невеликі картоплини. Але можна взяти і великі, а потім нарізати крупно.
суп
М'ясо подрібнюємо в фарш, додаємо до нього рис, половину нарізаної цибулі, щіпку перцю і 2/3 чайної ложки солі. Перемішуємо до однорідності.
суп
Ділимо масу на досить великі частини, розміром з велике яйце. Всередину кожної майбутньої тефтелі можна покласти сушену аличу.
суп
Якщо нут вже зварився, додаємо в каструлю картоплю.
суп
Викладаємо туди ж наші тефтелі, лук і мелений перець. Варимо хвилин 15 після закипання.
суп
Додаємо шафран і за смаком сіль. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
суп
Перед подачею посипаємо суп дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти