Суп «Фо бо»
(покроковий рецепт з фото)
Суп "фо бо" родом з В'єтнаму. Там його дуже люблять і шанують. Особливістю цього першого блюда можна назвати велику кількість спецій, а також шматочки яловичини, яку додають в сирому вигляді.
Приготуйте в'єтнамський суп у цій оригінальному рецептом, ви зможете здивувати всіх своїх гостей. Звичайно, блюдо досить специфічне. Його явно не слід давати маленьким дітям, а також людям, які мають проблеми зі шлунком. Суп досить пряний і гострий. Щоб дізнатися, як приготувати суп "фо бо", прочитайте цей рецепт.
- Яловичина - 100 грам (м'якоть)
- Цибуля зелена - 10 грам
- Петрушка свіжа - 10 грам
- Сік лимонний - 10 мілілітрів
- Локшина рисова - 100 грам(funčoza)
- Перець гострий - 1 штука
- Соєві паростки - 50 грам
- Соус соєвий - 10 мілілітрів
- Вода - 2 L
- Яловичина - 300 грам (на кісточці)
- Кориця паличками - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - 10 грам
- Гвоздика - 2 штуки
- Імбир свіжий - 20 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Цукор - 5 грам
- Часник - 5 зубчиків
Яловичину на кістки промийте під проточною водою, обсушити і наріжте на шматки. Покладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть її до кипіння і злийте.
Знову залийте м'ясо водою, доведіть її до кипіння. Очистіть цибулю і покладіть його в бульйон цілком. Додайте лавровий лист. Варіть бульйон на повільному вогні півтори години.
За десять хвилин до готовності покладете в бульйон корицю, сіль, гвоздику, імбир, цукор і очищені зубчики часнику. Готовий бульйон процідити.
В окремій каструлі закип'ятіть воду. Викладіть в окріп рисову локшину, варіть її пару хвилин, щоб вона залишилася трохи вогкуватої. Тоді локшина дійде в бульйоні до готовності.
Викладіть рисову локшину в піалку. М'якоть яловичини наріжте на дуже тонкі шматочки і додайте до рисової локшини.
Вимийте петрушку, зелена цибуля і гострий перець. Наріжте зелень якомога дрібніше, а перець - на тонкі кружальця.
Влийте в піалку з м'ясом і локшиною гарячий суп. Дайте йому злегка охолонути, присипте зверху зеленою цибулею з петрушкою і покладіть гострий перець.