Суничне варення з цілими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів ягідних заготовок пропоную нескладний і дуже хороший варіант, як приготувати суничне варення з цілими ягодами. Неймовірно ароматне, солодке і смачне варення вийде!
Перед вами класичний рецепт суничного варення з цілими ягодами без добавок. При бажанні ви можете урізноманітнити цей варіант і використовувати лимонну кислоту або сік для відтінку смаку, а також м'яту, наприклад, для аромату. Від такого варення просто неможливо відірватися!
- Суниця - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
1. Насамперед зібрану ягоду потрібно очистити від хвостиків. Є, звичайно, рецепти, де суничне варення з цілими ягодами в домашніх умовах варять з хвостиками, але я думаю, що краще їх видалити.
2. Переберія ягоди, промийте під проточною водою кілька разів і обсушити. Перекладіть у велику каструлю.
3. Всипте цукор. Можна пересипати ягоди цукром, викладаючи шарами.
4. Або акуратно все перемішайте. Залиште ягоди години на 3, щоб вони пустили сік.
5. Після відправте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і остудіть. Потім знову поставте на вогонь, після закипання проваріть пару хвилин і остудіть.
6. Втретє після закипання варіть 1-2 хвилини. От і все, суничне варення з цілими ягодами в домашніх умовах готове.