Полуничне варення з цілими ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропоную простий рецепт приготування полуничного варення з цілими ягодами! дуже смачне, ніжне й ароматне виходить в результаті варення. Впевнена: вам воно дуже сподобається!
Розповім, як приготувати полуничне варення з цілими ягодами в домашніх умовах. Тут головне не сильно кип'ятити ягідки і поменше їх заважати в процесі приготування. Тоді вони залишаться цілими і варення буде ідеальним: прозорим, як сльоза, і з цілими смачними ягідками. Бажаю удачі!
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1.8 кілограма
1. Полуницю добре промиємо і залишимо, щоб вода стекла.
2. Потім засипаємо цукром і залишаємо ягоди на ніч.
3. Ось так виглядає полуниця на наступний день. Ставимо її на маленький вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і відразу ж вимикаємо плиту.
4. Тепер нехай полуниця ніч постоїть. На наступний день додамо до варення лимонну кислоту і ще раз прокип'ятити. Паралельно готуємо банки для закачування. Як тільки варення закипить, 5 хвилин кип'ятимо і відразу розливаємо по банках.
5. Закриваємо стерильними кришками на зиму - і наша заготовка готова!