Рецепт Судак, запечений з шампіньйонами фото

Судак, запечений з шампіньйонами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Гриби , Печериці , Судак
Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Судак, запечений з шампіньйонами - це безпрограшний варіант як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Ніжне м'ясо судака ідеально поєднується з соковитою грибною начинкою і готується легко.

Опис приготування:

Судак - корисна риба з невеликою кількістю кісток і смачним м'ясом. Її можна смажити, гасити, запікати або готувати на пару. Рецептів, як приготувати судака, дуже багато. Я хочу поділиться ще одним нескладним рецептом приготування судака, запеченого з печерицями. Ця страва цілком може претендувати на головне місце на святковому столі.

  • Судак - 2-2, 5 кілограма
  • Печериці - 500 грам
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Приправа для риби - 1-2 чайних ложок (за смаком)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 1
Тушку судака необхідно почистити, видаливши нутрощі, плавники і зябра. Добре промиваємо судака під проточною водою, обсушуємо його.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 2
У невеликій мисці змішуємо сік половини лимона, чорний перець, сіль і приправу для риби. Потім добре натираємо тушку цією сумішшю і залишаємо маринуватися на 1-1, 5 годину.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 3
Чисті печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до напівготовності на сковороді з рослинним маслом.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 4
Нарізаємо дрібно часник, а ріпчаста цибуля - півкільцями. Відправляємо цибулю на сковороду, трохи обсмажуємо його.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 5
Очищений від насіння перець нарізаємо невеликими кубиками або смужками. Далі нарізаний перець теж обсмажуємо на сковороді.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 6
Змішуємо всі інгредієнти для начинки, додаємо часник. Тушкуємо на сковороді хвилин 10 на маленькому вогні.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 7
Начинку викладаємо всередину судака, зашиваємо риб'яче черево нитками (або скріплюємо зубочистками). Деко застилає фольгою і злегка змащуємо олією.
судак, запечений з шампіньйонами - фото крок 8
Викладаємо рибу на фольгу, теж змащуємо її маслом. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Схожі рецепти