Судак, запечений з шампіньйонами
(покроковий рецепт з фото)
Судак, запечений з шампіньйонами - це безпрограшний варіант як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Ніжне м'ясо судака ідеально поєднується з соковитою грибною начинкою і готується легко.
Судак - корисна риба з невеликою кількістю кісток і смачним м'ясом. Її можна смажити, гасити, запікати або готувати на пару. Рецептів, як приготувати судака, дуже багато. Я хочу поділиться ще одним нескладним рецептом приготування судака, запеченого з печерицями. Ця страва цілком може претендувати на головне місце на святковому столі.
- Судак - 2-2, 5 кілограма
- Печериці - 500 грам
- Болгарський перець - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Приправа для риби - 1-2 чайних ложок (за смаком)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
Тушку судака необхідно почистити, видаливши нутрощі, плавники і зябра. Добре промиваємо судака під проточною водою, обсушуємо його.
У невеликій мисці змішуємо сік половини лимона, чорний перець, сіль і приправу для риби. Потім добре натираємо тушку цією сумішшю і залишаємо маринуватися на 1-1, 5 годину.
Чисті печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо до напівготовності на сковороді з рослинним маслом.
Нарізаємо дрібно часник, а ріпчаста цибуля - півкільцями. Відправляємо цибулю на сковороду, трохи обсмажуємо його.
Очищений від насіння перець нарізаємо невеликими кубиками або смужками. Далі нарізаний перець теж обсмажуємо на сковороді.
Змішуємо всі інгредієнти для начинки, додаємо часник. Тушкуємо на сковороді хвилин 10 на маленькому вогні.
Начинку викладаємо всередину судака, зашиваємо риб'яче черево нитками (або скріплюємо зубочистками). Деко застилає фольгою і злегка змащуємо олією.
Викладаємо рибу на фольгу, теж змащуємо її маслом. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.