Судак в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Судак відноситься до сімейства окуневих. Водиться тільки в прісноводних водах і є хижаком. Риба - смачна! Сімотріте рецепт!
Розповім про те, як приготувати судака в духовці одним з найлегших способів. Філе вийде соковитим і ніякі додаткові інгредієнти не переб'ють його смак. На гарнір підійдуть овочі на пару або картопляне пюре. Риба красиво виглядає на святковому столі, якщо її падати цілком.
- Судак - 1, 5-2 кілограма
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Чебрець, гілочка - 7-8 штук
- Перець запашний горошком - 7-8 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
З судака видаліть нутрощі, зріжте плавники і зябра. Тушку промийте. Змастіть її сіллю і перцем всередині і зовні.
Деко застеліть фольгою. Збризніть його маслом. Розкладіть по периметру нарізану моркву і цибулю.
Спинний інвестувати sudaka. Розподіліть чебрець і перець горошком. А на рибу розкладіть шматочки масла.
Запікайте судака в гарячій духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин. Подавайте з гарніром. Смачного!